Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Son Yillarin En Büyük Orman Yanginlari Ile Karsi Karsiyayiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu Mugla’nin Marmaris ilçesine gelerek meydana gelen yangin hakkinda bilgi aldi.

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Son Yillarin En Büyük Orman Yanginlari Ile Karsi Karsiyayiz'
Manavgat ziyaretinden sonra saat 22.30 da Marmaris’e gelen CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, son yillarin en büyük orman yangini nedeniyle Mugla Büyüksehir Belediyesinin Marmaris Itfaiye Istasyonu’nda kurulan Mugla Büyüksehir Afet Yönetim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Kiliçdaroglu’na CHP milletvekilleri, Mugla Büyüksehir Belediyesi Baskani Osman Gürün, Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ve partililer eslik etti. Yönetim merkezinde yanginla mücadele konusunda Baskan Gürün ve Oktay’dan bilgi alan Kiliçdaroglu, ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

"Son yillarin en büyük orman yanginlari ile karsi karsiyayiz"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu burada yaptigi konusmada, "Geçmis olsun dileklerini ileterek sözlerime baslamak isterim. Belediye baskanlarimizi dinlediniz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz da Marmaris Belediye Baskanimiz da tam bir dayanisma içinde sorunu asmak için ellerinden gelen bütün çabayi gösteriyorlar. Az önce ifade etti, Marmaris belediye baskanimiz; "yangin çiktigi saatten su ana kadar gözüme uyku girmedi ve yatmiyorum, yatamiyorum sorunu çözmek zorundayim, Marmaris’e karsi sorumlulugum var ve bu sorumlulugun geregini yapacagim" dedi.

Ayni sekilde Büyüksehir Belediye baskanimizla çabalarini sürdürüyor. Bu yanginlar ile birlikte bir baska gerçegimiz daha ortaya çikti. Onu da bütün Türkiye’nin bilmesini istiyorum nerede bir sorun çikarsa belediye baskanlari büyük bir isbirligi içinde büyük bir dayanisma içinde belediye baskanlarimiz bir araya geliyorlar ve sorunun çözümüne katkida bulunuyorlar bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel baskani olarak benim bir talimat vermem söz konusu degil. Çünkü bizim belediye baskanlarimiz bilgilidir, sorunu görür ve soruna kilitlenir, nasil çözülecegi konusunda çaba harcar" dedi.

Kiliçdaroglu konusmasinin devaminda, ‘’Ben yangin çiktigi saatten bu yana belediye baskanlarimizi ariyorum durum hakkinda bilgi istiyorum" dedi.

Konusmasini bitiren Kiliçdaroglu Marmaris 15 Temmuz Meydani’nda kurulan belediyenin yardim çadirini da ziyaret etti.
Kaynak: İHA