Kayseri 48 Kilometrelik Tramvay Agina Kavusacak

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, kentin ulasimina katkida bulunduklarini söyleyerek, yapimina devam edilen tramvay hatlari ile ilgili bilgiler verdi. Büyükkiliç, Kayseri’nin 48 kilometrelik tramvay hattina sahip olacagini söyleyerek, "Su anda 69 tane aracimiz var. 5 tane Anafartalar hattina, 6 tanede Talas hattina eklemek üzere 11 tane daha tramvay ekleyerek, toplamda 80 tramvay aracina erismis oluyoruz" dedi.

Kayseri 48 Kilometrelik Tramvay Agina Kavusacak


Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, toplum ulasimin bir kentin olmazsa olmazi oldugunu söyleyerek, "Toplum ulasim, özellikle gelismis olan ve gelismekte olan sehirler açisinda hem konforu ile hem çevreci anlayisi ile hem ekonomik olmasi boyutu ile hem de gereksiz yere trafigi mesgul etmeme, yogunluk olusturmama ve aksatmama anlayisi ile tercih edilen bir boyut. Bizde bu anlamda ister istemez en konforlu ulasim araci olan tramvayi sehrimizde 48 kilometreye çikarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ayrica elektrikli otobüslerimizi de çevreci bir yaklasim ile ulasimimiza takviye ediyoruz. Takdir edersiniz ki her yere elektrikli ya da dogal gazli otobüslerimiz ile girme sansimiz yok. Ancak bunlarla ulasimimiza takviyelerde bulunuyoruz. Kayseri’mizde geçmiste minibüsler vardi. Onlari çevreci otobüslere çevirmek suretiyle trafik kaosunu böylece önlemis olduk. Geçmiste yine faytonlar vardi. Gençlik ve lise yillarimizdan hatirlariz. Onlar zaten tarihe kavustu ve nostaljik bir sekilde anilmaya baslandi. Biz toplu ulasimi olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Bu baglamda da özellikle tramvay konusunda da çalismalarimizi sürdürüyoruz. Hatirlanacagi üzere, Kayseri’mizde su anda 35 kilometrelik bir mevcut hat var. Bu hattimiz Organize Sanayiden basliyor. Sehrin merkezinden geçerek, Sivas Caddesi üzerinden Ildem’e kadar uzaniyor. Ayrica Ipek Saray bölgesinden üniversite üzerinden geçen ve Talas Cemilbaba mezarligina kadar uzanan bir hattimiz söz konusu. Bu hattimizi da aktif olarak kullanmaktayiz" ifadelerini kullandi.

Büyükkiliç, "Simdi tramvayimiza yeni 2 tane daha hat ekliyoruz. Bu hatlarimizdan bir tanesi Anafartalar’dan baslayip, mevcut yeni terminalimizin önünden geçerek, sehir hastanemizin önünden ve Nuh Naci Yazgan Üniversitemizin ugurundan geçip, mobilya kent dedigimiz bölgeye ulasan bir hattimiz söz konusu. Bu tramvay hattimi 7 kilometre uzunlugunda. Ayni zamanda yaklasik 150 bin nüfusa hitap edecek olan Mevlana Mahallesi’nde baslayan bir hattimiz var. Bu hattimizda Mevlana Mahallesi’nden baslayip, Furkan Dogan Tramvay duragimiza baglanti yapacak. Bu hattimizda 6 kilometrelik bir uzunluga sahip. Tüm bunlari toparladigimda 48 kilometrelik bir tramvay hattina sahip oluyoruz. Su anda 69 tane aracimiz var. 5 tane Anafartalar hattina, 6 tanede Talas hattina eklemek üzere 11 tane daha tramvay ekleyerek, toplamda 80 tramvay aracina erismis oluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA