Huzurevinde Müzikle Hayata Tutunan Gitarist, Sarkilariyla Arkadaslarina Da Moral Veriyor

Geçmiste Semiha Yanki, Ali Riza Binboga ve Nese Karaböcek gibi sanatçilarin arkasinda gitar çalan ve vokalistligini yapan, simdilerde ise Kahramanmaras'taki huzurevinde yasamini sürdüren Nesat Dinçer: 'Burada sarki söylemeyi ögrettigim arkadaslarim oldu. Ben onlara sarkilar söyledim. Onlar sarki söyleyip mutlu olunca ben de mutlu oluyorum'

ÖMER FARUK SALMAN - Geçmiste birçok ünlü sanatçinin arkasinda gitar çalan ve vokalistligini yapan, tekerlekli sandalyeyle girdigi huzurevinde müzikle hayata baglanan Nesat Dinçer, sarkilariyla arkadaslarina da moral asiliyor.

2000'li yillarin basinda 28 yasindaki oglunun ölümü sonrasi hafizasini kaybeden ve yerlestigi Kahramanmaras Huzurevi'nde yeniden hayata tutunan Dinçer, verdigi yasam mücadelesiyle örnek oluyor.

Geçmiste Semiha Yanki, Ali Riza Binboga ve Nese Karaböcek gibi sanatçilarin arkasinda gitar çalan ve onlara vokalistlik yapan Dinçer, hayatini sürdürdügü huzurevindeki arkadaslarina sarkilariyla da moral kaynagi oluyor.

Ilerlemis yasina ragmen gitarini elinden birakmayan Dinçer, huzurevi sakinlerinin müzik istegini de geri çevirmiyor.

Sarkilariyla kimi zaman neselendiren kimi zaman da hüzünlendiren Dinçer, huzurevine ayri bir renk katiyor.

- "Gitarima tekrardan burada sarildim"

Nesat Dinçer, AA muhabirine, oglunun ölümü sonrasi çok kötü günler yasadigini ve birkaç huzurevinde tedavi gördügünü söyledi.

En son Kahramanmaras Huzurevi'nde sifayi buldugunu anlatan Dinçer, sunlari kaydetti:

"Burada sevgiyle tekrar ayaga kalktim. Yasam benim için bitmisti. Kocaeli'de bir müzik hocasi vardi. Ben yataga bagimliyken, beni müzik odasina götürdü ve onun sayesinde ayaga kalktim. Kahramanmaras'a ilk geldigimde tekerlekli sandalyedeydim. Benimle ilgilendiler ve ayaga kalkarak, buradaki arkadaslarima mutluluk vermemi, konser vermemi istediler. Gitarima tekrardan burada sarildim. Burada sarki söylemeyi ögrettigim arkadaslarim oldu. Onlara sarkilar söyledim. Onlar sarki söyleyip mutlu olunca ben de mutlu oluyorum. Istek sarki olursa onlari çaliyorum ve devamli gitarimla zaman geçiriyorum. Bizlere bu imkanlari saglayan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, Sayin Bakanimiz Derya Yanik'a çok tesekkür ediyorum."

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mutlu Kaya da yaklasik 5 yildir misafir ettikleri Dinçer'in huzurevine farkli bir renk kattigini belirtti.

Dinçer'in ilk geldigi siralarda çok zor günler geçirdigini fakat zamanla kendisini toparlamayi basardigini aktaran Kaya, "Nesat amcamiz diger büyüklerimiz gibi bizlerin degerlerinden bir tanesi. Yaklasik 5 yildir burada misafirimiz olarak bulunuyor. Ilk geldigi günlerde yasadigi sikintilardan dolayi ciddi derecede yataga bagimli durumdaydi. Su anda bizler gibi mesai arkadaslarimiz gibi müzik terapiyle arkadaslarina her zaman destek oluyor." diye konustu.
Kaynak: AA