Hurda Otobüs, Dogal Afet Ekipleri Için 'Seyyar Otele' Dönüstürüldü

Elazig depremine giden itfaiyecilerin taleplerini dikkate alan Kayseri Büyüksehir Belediyesi Makina Ikmal Bakim ve Onarim Daire Baskanligi, hurda otobüsü karavana dönüstürerek arama kurtarma ekiplerinin kullanimina hazir hale getirdi Daire Baskani Selman Sefa Sürmelioglu: 'Bu otobüsü hurdaya ayirmaktansa ona baska bir fonksiyon yüklemek istedik. Istisarelerimiz neticesinde de böyle bir araç ortaya çikti. Otobüsü yaklasik 9 ayda tamamladik' 'Kendi arkadaslarimizin emegiyle malzemeyi disaridan alarak yaptigimiz otobüsü 150 bin liraya mal ettik, piyasanin 5'te 1'i fiyatina olusturduk'

MÜZAHIM ZAHID TÜZÜN - Kayseri Büyüksehir Belediyesi Makina Ikmal Bakim ve Onarim Daire Baskanligi çalisanlari, Elazig depreminde görev yapan itfaiye ekiplerinin bölgede yasadigi zorluklardan etkilenerek, hurdaya ayrilacak sehir içi yolcu otobüsünü adeta seyyar otele dönüstürdü.

Elazig depreminde yaklasik 3 ay görev yaptiktan sonra Kayseri'ye dönen itfaiye ekiplerinin bölgede barinma, isinma ve yeme içme gibi ihtiyaçlarini karislamada zorluk çektigini ögrenen Makina Ikmal Bakim ve Onarim Daire Baskanligi çalisma baslatti.

Personel, ömrünü tamamladigi için hurdaya ayrilacak bir otobüsü, yardim ekiplerinin tüm ihtiyaçlarini karsilayabilecegi tam donanimli seyyar konaklama aracina dönüstürmek için harekete geçti.

Büyüksehir Belediyesi Makina Ikmal Bakim ve Onarim Daire Baskani Selman Sefa Sürmelioglu, AA muhabirine, otobüsü Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ile yapilan istisareler sonucu itfaiye ekiplerinin taleplerini dinleyerek tasarladiklarini söyledi.

Bu otobüsün önceden sehir içi ulasimda kullanildigini anlatan Sürmelioglu, "Otobüslerimiz ömrünü tamamladigi için hattan çekiliyor. Bu otobüsü hurdaya ayirmaktansa ona baska bir fonksiyon yüklemek istedik. Istisarelerimiz ve çalismalarimiz neticesinde de böyle bir araç ortaya çikti. Otobüsü yaklasik 9 ayda tamamladik." dedi.

Sürmelioglu, personelin araçta rahat etmesi için her ayrintiyi düsündüklerini belirterek, "Araç, 12 personelin olay yerine intikalini, orada çalisma sahalarina geçislerini, 8 personel sahadayken 4'ünün dinlenmesini sagliyor. Barinma, yeme içme, dus gibi kisisel ihtiyaçlarin karislanabilecegi donanim olusturduk. Mini firinimiz, lavabomuz, bulasik ve çamasir makinelerimiz, buzdolabimiz var. Ayrica 4 ranzamiz ile dus yeri ve tuvalet bulunmakta." ifadelerini kullandi.

Otobüsü çevre illerden merak edip incelemek için gelenlerin oldugunu ifade eden Sürmelioglu, kendilerinden yardim isteginde bulunan herkese destek verebileceklerini dile getirdi.

Otobüsü çok az maliyetle adeta otele dönüstürdüklerini vurgulayan Sürmelioglu, "Arkadaslarimizin emegiyle malzemeyi disaridan alarak yaptigimiz bu otobüsü 150 bin liraya mal ettik, piyasanin 5'te 1'i fiyatina olusturduk." dedi.
Kaynak: AA