Helikopter Pilotlarinin Çektigi Görüntüler, Manavgat Yangininin Boyutunu Gözler Önüne Seriyor

Havanin kararmasiyla çalismalara ara veren hava araçlari, sabahin ilk isiklariyla yeniden yangin söndürme faaliyetlerine basliyor Hava araçlari, denizden ve yakindaki göletlerden su alarak yangina gün boyunca müdahale ediyor.

SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da yangin söndürme helikopteri pilotlarinin müdahale sirasinda çektigi görüntüler, yanginin ne kadar genis alana yayildigini gösteriyor.

Manavgat'in farkli noktalarinda 28 Temmuz'da ögle saatlerinde çikan orman yanginlarinin kontrol altina alinmasi için çalisma yürütülüyor.

Havanin kararmasiyla çalismalara ara veren hava araçlari, sabahin ilk isiklariyla yeniden faaliyetlere basliyor. Hava araçlari, denizden ve yakindaki göletlerden su alarak alevlere müdahale ediyor.

Günde defalarca alevlere su döken helikopter pilotlari, o anlari da cep telefonlariyla kaydetti. Pilotlarin müdahale sirasinda çektigi görüntülerde, yanginin verdigi zarari ve alevlerin büyüklügü gözler önüne seriliyor.

Bölgede söndürülen alanlar drone ile de görüntülendi. Görüntülerde yanan evler ve ormanlik alanlar yer aliyor.

- Havadan pilotlar, yerden isçiler mücadele ediyor

Helikopter pilotlarinin yogun dumanlar arasindaki mücadelesine ise yerden orman isçileri ve itfaiye erleri eslik ediyor.

Rüzgarla yayilan alevlere cansiperane müdahale eden ekiplere vatandaslar da soguk su tasiyor.
Kaynak: AA