Fasulye Fiyati Ile Hem Üreticisinin Hem De Esnafin Yüzünü Güldürmeye Basladi

Afyonkarahisar’in Suhut ilçesinde alim fiyatlarindan dolayi dert yakinin fasulye üreticisi yüzü bu hafta fiyatlarin yükselmesi ile gülmeye basladi. Ürünlerini tarladan satmak için pazara getiren üreticiler fasulyenin kilosunu 4-4.5 lira arasinda degisen fiyatlarla satmaya basladi.

Fasulye Fiyati Ile Hem Üreticisinin Hem De Esnafin Yüzünü Güldürmeye Basladi
Ilçede Bu yil 2 bin 950 dekar alanda ekimi yapilan fasulyeyi zor sartlar altinda yetistiren fasulye üreticiler geçtigimiz haftalarda alim fiyatlarinin düsmesinden dolayi sikintili zamanlar yasarken bu hafta ise tablo tam tersine döndü. Fiyatlarin yükselmesi ile rahat bir nefes aldiklarini ifade eden fasulye üreticisi Ümit Karakaya, çiftçinin talihinin döndügünü kaydederek, “Fasulye üç buçuk ile 5 lira arasinda satilmaya baslandi, hayirli ugurlu olsun. Insallah fiyatlar geri düsmez. Bugün malimiz 4 liraya verdik, bu da bizi çok mutlu etti” dedi.



Esnafinda, üreticinin de yüzü gülüyor

Fasulye Komisyoncusu Mehmet Ali Resuloglu fiyatlarin yükselmesi ile üreticilerin tüccarlara mal satmaya basladiklarini vurgulayarak sunlari söyledi:

“Üreticiler tüccarlarda mal satmaya basladi, satislarda hizlanma var. Ama ilerideki fiyat durumlari nasil seyreder onu suanda bilemiyoruz. Su anda halkin yüzü gülüyor fiyatlar güzel, esnafin da yüzü gülüyor Fiyatlar 4-4,5 bandinda devam ederse köylünün yüzü güler. Istanbul’da fiyat 5 lira ile 4.5 lira gibi dün biraz fiyatlarini agir olmasi bir tik da olsa 4 liraya kadar çekildi ama artacagini düsünüyoruz.
Kaynak: İHA