Fabrika Bahçesinde Çikan Yanginda Çam Agaçlari Zarar Gördü

Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçesindeki alkolid fabrikasinin arazisindeki agaçlik alanda yangin çikti. Çok sayida çam agacinin zarar gördügü yangin itfaiyenin hizli müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Fabrika Bahçesinde Çikan Yanginda Çam Agaçlari Zarar Gördü
Olay, Bolvadin ilçe merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Toprak Mahsulleri Ofisi Afyon Alkolid Fabrikasi Isletme Müdürlügü’nün arazisindeki agaçlik alandan dumanlarin çiktigini göre çevre sakinleri durumu itfaiyeye bildirerek yardim istedi. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine ekipleri alevlerin zaman zaman metrelerce yüksege çiktigi yangina müdahale etti. Yangin ekiplerin yaklasik yarim saatlik müdahalesi sonrasi kontrol altina alindi. Yanginda arazideki otluk alan ile birlikte çok sayida çam agaci zarar gördü.

Olayin ardindan yanginin kesin çikis nedeninin belirlenmesi için jandarma ve itfaiye tarafindan inceleme baslatilirken, yapilan ilk tespitlerde yanginin bölgeden geçen yüksek gerelim hatlarinda meydana gelen saseden kaynaklanmis olabilecegi ihtimali üzerinde duruluyor.
Kaynak: İHA