Büyüksehir Itfaiyesi Bir Günde 57 Yangina Müdahale Etti

Yilin en sicak günlerinin yasandigi Aydin’da Büyüksehir Itfaiyesi yangindan yangina kostu. Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi son 24 saate 57 yangin olayi meydana geldigini bunlardan 6’sinin ormanlik alanda çiktigini belirtti.

Büyüksehir Itfaiyesi Bir Günde 57 Yangina Müdahale Etti
Basta Mugla ve Antalya olmak üzere ülkenin degisik illerinde yasanan orman yanginlarina da destek gönderen Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Aydin’da da yanginlarla mücadelesini sürdürüyor. Türkiye’nin en hizli 2. itfaiyesi olarak gösterilen Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi son 24 saatte Marmaris’teki orman yanginina destek olarak giden ekip ile birlikte 6 orman yangini basta olmak üzere, biogaz enerji santrali yangini, arazi, ev, isyeri, baca, dam yanginlari ve diger hizmetleri ile birlikte toplamda 57 olaya müdahale ettigi bildirildi.

Aydin il genelindeki yanginlar büyümeden kontrol altina alindi.

Baskan Çerçioglu: Büyüksehir Itfaiyesi tüm birimleri ile teyakkuz halinde

Sosyal medya hesabindan çikan yanginlarla ilgili bir açiklama yapan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Cigerlerimiz yaniyor. Ülkemizin çesitli bölgelerinde çikan yanginlari büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. Yanginlardan etkilenen tüm bölge vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyor, herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

Aydin’da yasanan yanginlar hakkinda da vatandaslara uyarilarda bulunan Baskan Çerçioglu, çikan yanginlara da dikkat çekerek, “Ekiplerimiz gün boyunca yogun gayret göstererek yanginlara müdahale etti. Büyüksehir Itfaiyesi tüm birimleri ile teyakkuz halindedir. Sadece itfaiye ekiplerimiz degil, is makinelerimiz de en zorlu sartlar için hazir. Vatandaslarimiz özellikle dikkat etmelerine ve herhangi bir yangin aninda öncelikli olarak 112 numarali hattan ihbarda bulunmalarini istiyoruz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA