Bakan Yardimcilari Ince Ve Isikgece, Mersin Silifke'deki Yanginda Zarar Gören Alanlarda Incelemede Bulundu

Içisleri Bakan Yardimcisi Muhterem Ince ile Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece, İçel'in Silifke ilçesindeki orman yangininda zarar gören alanlarda incelemede bulundu.

Ince, Aydincik ilçesindeki incelemelerinin ardindan, Silifke ilçesinde 2 gün önce çikan ve kontrol altina alma çalismalari devam eden orman yanginindan etkilenen alanlarda inceleme yapti.

Gülnar ilçesi sinirindaki ormanlik alana yayilan yangin bölgesine de giden Ince, çalismalar hakkinda İçel Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman'dan bilgi aldi.

Ekiplerle ve vatandaslarla da sohbet eden Bakan Yardimcisi Ince'ye Vali Ali Ihsan Su, Il Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Il Jandarma Komutani Albay Necip Çarikcioglu, Silifke Kaymakami Namik Kemal Nazli ve Silifke Belediye Baskani Sadik Altunok eslik etti.

Tarim ve Orman Bakanligi Bakan Yardimcisi Isikgece de Aydincik ilçesinden sonra incelemelerde bulunmak üzere geldigi Silifke'de, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Jandarma Komando Koruma Tabur Komutanligini ziyaret etti.

Il Tarim ve Orman Müdürü Arif Abali'nin ve kurum müdürlerinin eslik ettigi Isikgece, orman yangininda zarar gören alanlarda incelemede bulundu ve bilgi aldi.

Silifke'de 29 Temmuz'da orman yangini çikmis, çok sayida ev tedbiren bosaltilmisti. Yangin, kuvvetli rüzgar nedeniyle çevredeki diger mahallelere de yayilmisti.

Kaynak: AA