Bahçesinde Ürettigi Su Kabaklarini Sanat Eserine Dönüstürüyor

Denizli’de Özer Özdemir, bes yildan bu yana evinin önündeki yaklasik 150 metrekarelik alanda su kabagi üretiyor. Suyu çok seven su kabaklarindan farkli ebatlarda 60 su kabagi üretmeyi basaran Özdemir, kendi mahsulü su kabaklarini internetten ve kendi tasarladigi modellere göre oyarak, lamba, gece lambasi ve süs esyalari yapiyor. Özdemir, su kabagini oyup gece lambasi haline getirmek için bir ay ugrasiyor.

Bahçesinde Ürettigi Su Kabaklarini Sanat Eserine Dönüstürüyor


Denizli’nin Pamukkale ilçesine bagli Dokuzkavaklar Mahallesinde yasayan 36 yasindaki Özer Özdemir, evinin bahçesinde yaklasik 150 metre karelik bahçesinde bes yildan bu yana su kabagi üretiyor. Suyu çok seven su kabaklarindan farkli ebatlarda 60 su kabagi üretmeyi basaran Özdemir, kendi mahsulü su kabaklarini internetten ve kendi tasarladigi modellere göre oyarak, lamba, gece lambasi ve süs esyalari yapiyor. Su kabagiyla ugrasmanin çok zevkli oldugunu, kabagin kendi eliyle sanat eserine dönüsmesini sagladigini anlatan Özdemir, oyma sanatiyla ilgili herhangi bir egitimde almadigini, el islerine olan merakiyla, internetten satin aldigi hobi matkabiyla kabagi sanat eserine dönüstürdügüne dikkat çekti.

Su kabagi islemenin tozlu bir çalisma oldugunu belirten Özdemir, ‘Su kabagindan iki yildan bu yana lamba yapiyorum. Bu ise önce kendi bahçemde kabak yetistirerek basladim. Sonra kabaklar çogalinca bunlari nasil degerlendirebilirim diye internetten arastirma yaparak, lamba yapildigini ögrendim. Bir kenardan basladim. Hobi matkabi edindim yine internetten. Bunlara çesitli sekiller verebilmek için, çesitli uçlar aldim. Bir kabaga baslamadan önce bunun sekline ne uyar, onu tasarliyorum. Sonra üzerini kalemle çiziyorum. Sonra hangi islemi yapacaksak ona uygun matkap ucunu takiyorum. Sonra oturup sabirla islemeye basliyoruz. Biraz toz çikaran bir islem. Genelde balkonda falan yapiyorum. Kabak boncuklarimiz var. Açtigimiz deliklere çekisle çakarak degisik sekiller ortaya çikarabiliyoruz. Bu sekilde isçilikli ugrastiran bir kabak, bir ay falan vaktimi aliyor. Burada da internetten esinlenerek, yaptim. Burada kabak havada duruyormus gibi, gözüküyor. Yaptigimiz kabaklari sevdiklerimize hediye ediyorum. Küçüklügümden beri el sanatlarina yatkinligim var" dedi.

Kaynak: İHA