Avrasya Üniversitesi'nin 10. Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Avrasya Üniversitesi'nin 10'uncu kurulus yil dönümü törenle kutlandi.

Üniversitenin Kasüstü Yerleskesinde düzenlenen tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, burada yaptigi konusmada, Dogu Karadeniz Bölgesi'nin tek vakif üniversitesinin kurulus yil dönümünde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duydugunu belirtti.

Avrasya Üniversitesi'nin geçen 10 yilda oldukça büyük bir mesafe aldigini, üniversitenin birçok sikintiya ve zorluga ragmen bugün 6 binin üzerinde ögrencisi bulundugunu, 12 bin ögrenciyi de basariyla mezun ettigini vurgulan Zorluoglu, sunlari kaydetti:

"Ümit ederiz önümüzdeki süreçte yeni yüksekokullarla, fakültelerle, enstitülerle, yüksek lisans ve doktora programlariyla varligini devam ettirecek ve çok daha güçlü bir sekilde yoluna devam edecektir. Elbette bugün Trabzon'da Avrasya Üniversitesi'nin yerleskelerinin bu sekilde yükselmesi çok büyük gayretlerin ve yorgunluklarin eseridir. Bu manada üniversitenin sehrimizde vücut bulmasinda emegi geçen Mütevelli Heyet Baskani Ömer Yildiz basta olmak üzere herkese tesekkür ediyorum."

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Ömer Yildiz ise üniversite olarak 25 bin ögrenci sayisina ulasmayi hedeflediklerinin altini çizdi.

Konusmalarin ardindan Yildiz, Büyüksehir Belediye Baskani Zorluoglu'na basari ödülü takdim etti.

Kaynak: AA