Akdeniz Üniversitesi'nin Dis Hekimleri Mezun Oldu

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Dis Hekimligi Fakültesi Mezuniyet Töreni düzenlendi. Törende konusan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Hayatinizin her asamasinda artik Akdenizli ruhu sizinle birlikte olacak” dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin Dis Hekimleri Mezun Oldu
AÜ Dis Hekimligi Fakültesi’nin 5’inci dönem mezunlari Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda düzenlenen törenle yeminlerini ederek, meslege ilk adimlarini atti. Törene, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Gülbin Arici, Prof. Dr. Cengiz Toker, Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alper Kustarci, Dis Hekimligi Fakültesi Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Çagatay Barutçugil, Doç. Dr. Ömer Kirmali, Genel Sekreter Ali Evren Imre, Antalya Dis Hekimleri Odasi Baskani Gassan Yücel, akademisyenler ile mezun olan 88 ögrenci ve aileleri katildi.

Dis Hekimligi Fakültesinin yemin töreninde bulunmaktan memnuniyet duydugunu belirterek konusmasina baslayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Esine belki 100 yilda bir rastlanan zor bir süreçten geçiyoruz. Siz de 5 yillik egitim hayatinizin son 1.5 yilini pandemi sartlarinin neden oldugu yogun baski ve stres ile geçirmek durumunda kaldiniz. Bu zorlu süreci basariyla tamamladiginiz için bence bir alkisi da hak ettiniz. Lütfen siz de kendinizi alkislayin. Bunu hak ettiniz” dedi.

"Akdenizli ruhu"

Rektör Özkan, “Liseyi yeni bitirmis, belki biraz çekingen, belki biraz kararsiz gençler olarak kapisindan girdiginiz okulumuzdan olgunlasmis, kendine güvenen dis hekimleri olarak mezun oluyorsunuz. Üniversite dönemi sadece mesleki donanima kavustugunuz degil, ayni zamanda kisiliklerinizin olusmasinda da kilit rol oynayan bir dönemeç. Bu nedenle hayatinizin her asamasinda artik Akdenizli ruhu sizinle birlikte olacak. Bir Akdeniz Üniversitesi mezunu olarak ben de her zaman bu ruhu yanimda tasiyorum ve ondan güç aliyorum. Umarim artik karakterinizin bir parçasi haline gelen Akdenizli kimligi, size de her zaman güç verir, sizi gururlandirir ve siz de bu kimlige sahip kisileri gururlandiracak islere imza atarsiniz.” seklinde konustu.

"Fedakarlik gerektirir"

Hekimligin büyük fedakarlik gerektiren, mesakkatli ama bir o kadar da ayricalikli bir meslek oldugunu ifade eden Rektör Özkan “Bu meslekte basarili olmanin yolu her seyden önce isinizi sevmek ve kendinizi adamaktan geçiyor. Üniversite seçimiyle hayatta ne yapmak istediginize karar verdiniz. Simdi ise bunu ne sekilde yapacaginizi tercih edeceksiniz. Alacaginiz her risk, yapacaginiz her çalisma sizin mesleki anlamda ne kadar basarili olacaginizi belirleyecek. Buradaki her mezun ögrenci, basarili olmak için gerekli olan yetenege ve egitime sahip. Ancak gerçek basarinizi alacaginiz riskler, cesaretiniz, azminiz, çalismalariniz ve tercihleriniz belirleyecek. Bu nedenle yarisin bittigini düsünmeyin; bu bir maraton ve asil simdi basliyor. Kendini gelistirmeden, risk almadan meslegini icra eden siradan dis hekimleri mi, yoksa ilklere imza atan, alaninda öncülük yapan dis hekimleri mi olacaksiniz. Kolaylik yerine zorlugu, garanti yerine riski seçmek belki korkutucu olabilir ama inanin alinan tatmin buna degiyor. Sizlerin de bu konuda dogru tercihi yapacaginiza olan inancim tamdir. Çünkü Akdenizlilere öncü olmak yakisir” ifadelerini kullandi.

"Manavgat’a 39 bin fidan"

Sözlerinin sonunda ülkemizin genelinde ayni anda birden fazla yangin çiktigini belirterek Manavgat’ta 4 farkli noktada meydana gelen orman yanginin herkesi üzüntüye bogdugunu ifade eden Rektör Özkan “Manavgat’ta meydana gelen yanginda hayatini kaybeden 3 vatandasimiza ve Mugla’daki yanginda hayatini kaybeden bir vatandasimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi, yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz. Akdeniz Üniversitesi olarak yanan yerlerin yeniden yesermesi için yeni dönemde üniversitemizi tercih edecek her ögrencimiz için bir fidan olmak üzere 39 bin fidan dikecegiz. Diger üniversitelerinde bu kampanyaya cani gönülden destek verecegini ümit ediyorum. Temennimiz yaralarin bir an önce sarilmasi ve Manavgat’imizin eski mutlu günlerine geri dönmesi” dedi.

"Diplomalari verildi"

Ögrenciler adina Dis Hekimi Fatih Bedel, hocalarina ve ailelerine tesekkür ettigi bir konusma gerçeklestirdi.

Antalya Dis Hekimleri Odasi Baskani Gassan Yücel, dis hekimligi mesleginde yer alan hekimlerin kendilerini sürekli gelistirmeleri gerektigini ve meslektaslarin hep birbirini desteklediklerini söyledi.

Dis Hekimligi Fakültesinin besinci dönem mezunlarini ugurladiklarini söyleyen Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alper Kustarci, fakültenin hem egitim hem de klinik olarak Türkiye’nin en çok tercih edilen fakültelerinden birisi haline geldigini belirtti.

Konusmalarin ardindan mezunlara diplomalari takdim edildi.
Kaynak: İHA