Akdeniz Üniversitesi'nden Manavgat'a 39 Bin Fidan Bagisi

Türkiye pek çok noktada orman yanginlari ile mücadele ederken Bati Akdeniz bölgesinde yer alan üniversiteler yanginlardan en agir zarari gören ilçelerin basinda gelen Manavgat için örnek bir kampanyaya imza atti. Kampanya hareketini Akdeniz Üniversitesi baslatti.

Akdeniz Üniversitesi'nden Manavgat'a 39 Bin Fidan Bagisi
Bu yil 39’uncu kurulus yilini kutlayan Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan Akdeniz Üniversitesi, Manavgat ilçesinde yanan alanlarda islah çalismalarindan sonra dikilmek üzere 39 bin fidan bagislandigini açikladi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapilan ‘Yangin yaralarini sarmak için kampanyaya destek olur musunuz?’ çagrisina bölge üniversitelerinden tam destek geldi.

Akdeniz Üniversitesi’nin tweet’ine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, ‘fidan bagisinda biz de variz’ derken, Antalya Bilim Üniversitesi de ‘Manavgat’imizin yanan alanlarinda islah çalismalarindan sonra yesil görüntüsüne tekrar kavusturmak için kurulusumuzun 10. yilinda 10 bin fidan bagisliyoruz’ paylasiminda bulundu.

Her ögrenci için bir fidan

Konuyla ilgili Süleyman Demirel Üniversitesinin mesajinda, ‘Ülkemizde devam eden orman yanginlari hepimizi derinden üzdü. #yks2021 sonuçlari ile üniversitemizi tercih ederek yerlesecek her ögrencimiz için SDÜ Bilim Ormanina fidan dikme karari aldik. Yanginlara sebep olanlara daha yesil bir #Türkiye ile cevap verecegiz!’ denildi. Zincir kampanyaya Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Pasa Üniversitesi ve Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi de destek verdi. Kisa sürede büyük bir etkilesimin saglandigi sosyal medya platformlarinda bölge üniversitelerinin ülkemizdeki yanginlarla mücadele konusunda baslattiklari fidan dikme çagrisina destek büyüyerek devam ediyor.
Kaynak: İHA