AK Parti'li Çelik'ten Konya'da 7 Kisinin Öldürüldügü Olaya Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Canice gerçeklestirilen bu olay üzerinden provokatif açiklamalar yapanlar, katliam siyasetinin temsilcileridir'.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Konya'da ayni aileden 7 kisinin öldürüldügü olaya iliskin, "Canice gerçeklestirilen bu olay üzerinden provokatif açiklamalar yapanlar, katliam siyasetinin temsilcileridir." ifadesini kullandi.

Çelik, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, Konya'da bir aileden 7 kisinin canice öldürülmesinin herkesin yüregini yaktigini belirtti.

"Bu canice eylemi lanetliyoruz, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz." degerlendirmesinde bulunan Çelik, bir husumetten kaynakli gerçeklestirilen canice olayin faillerinin yakalanip en agir sekilde cezalandirilacagini bildirdi.

"Canice gerçeklestirilen bu olayi etnik bir çatisma gibi sunanlarin amaci provokasyondur. Canice gerçeklestirilen bu olay üzerinden provokatif açiklamalar yapanlar, katliam siyasetinin temsilcileridir." diyen Çelik, sunlari kaydetti:

"Insanlarin acilarini suistimal edip, Türkiye’nin kardesligini hedef alanlar, nefret siyaseti üretiyorlar. Bu canice olayin bir husumetten kaynaklandigi bilinmesine ragmen etnik bir çatisma gibi sunulmasi Türkiye’deki kardeslige dönük bir nefret siyasetidir. Katliam ve nefret siyaseti üretmeye çalisanlara asla müsaade etmeyecegiz. Türkiye'nin birlik ve beraberligine kastetmeye çalisanlar, hedeflerine asla ulasamazlar, buna kimsenin gücü yetmez. Bu topraklar üzerindeki kardeslik, sarsilmaz baglarla birbirine baglidir. Acilar üzerinden provokasyon üretenlerin hesaplari hep bosa çikacaktir. Husumetten kaynaklanan bu canice olayi bir etnik çatisma gibi sunanlar, irkçi nefret siyaseti üretmeye çalisiyorlar. Irkçi nefret siyaseti üretmeye çalisanlarin yaptiklari büyük bir sorumsuzluk ve canice bir siyasi propagandadir. Kaybettigimiz canlara rahmet diliyoruz. Aci hepimizin acisidir."

Kaynak: AA