AK Parti'den Orman Yanginlariyla Ilgili Açiklama

AK Parti Çorum Il Baskani Av. Yusuf Ahlatci, gezi olaylarinda bir agaç için ortaligi ayaga kaldiranlarin, yanan binlerce dönem ormanlar için ses bile çikarmadigini söyledi.

AK Parti'den Orman Yanginlariyla Ilgili Açiklama
Parti çalismalari kapsaminda Mecitözü ilçesine giden AK Parti milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Il Baskani Yusuf Ahlatci, ilçe teskilatini ziyaret ettiler. Burada teskilat yöneticileriyle bir araya gelen Ceylan ve Ahlatci, gündeme ilisin açiklamalarda bulundu.

Türkiye’nin cigeri olan ormanlarin yandigina dikkat çeken Il Baskani Yusuf Ahlatci, “Ülke genelinde cigerlerimiz yaniyor. Yanginlarin kontrol altina alinmasi için canlarini ortaya koyarak fedakârca mücadele eden kahramanlarimizin Allah yardimcisi olsun. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bunu yapanlarin cigerlerini yaksin. Yanginlarla ilgili devletin tüm birimleri gerekli çalismalari yürütüyor. Gelismeleri yakindan takip ediyoruz. Geçmiste terör örgütü PKK’nin bu tür eylemler yaptigini biliyoruz. Bu yanginlarin arkasindan da bir terör saldirisi çikarsa devletimiz de gerekli cevabi verecek güç ve kudrete sahiptir. Kimsenin bundan süphesi olmasin” dedi.

Orman yanginlari üzerinden yapilan algi operasyonlarina da tepki gösteren Ahlatci, “Orman yanginlari üzerinden yapilan dezenfarmasyon ve yanlis bilgilerle toplumsal barisi dinamitlemeye çalisan çevreler oldugunu görüyoruz. Ancak sagduyu sahibi olan bu aziz millet karanlik odaklarin kirli tuzaklarini da bosa çikaracaktir” ifadelerini kullandi.

2023 seçimleri hakkinda da açiklama da bulunan Ahlatci, “Tüm teskilatlarimizla sahaya indik. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Tek dertleri var, Recep Tayyip Erdogan. Genel baskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i tekrar cumhurbaskani seçtirene kadar uyumak bize haram. Mecitözü ilçemize güveniyorum. 2023 seçimlerinde daha önce de oldugu gibi en yüksek destegi verecegine inaniyorum. Bunun için gece-gündüz demeden çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

AK Parti Çorum milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da, orman yanginlarindan birilerinin siyasi rant çikarmak için çaba sarf ettigini söyledi.



Yanginlara müdahale de uçak veya helikopter kullanilip kullanilmayacagini cografi sartlara göre teknik ekiplerin karar verdigine dikkat çeken Ceylan, “Buradan siyasi rant elde etmek isteyenler 1950’li, 1960’li yillarda alinmis, motoru dahi olmayan, çalismayan uçaklarin fotograflarini yayinlayarak devletin tüm birimleriyle verdigi mücadeleye gölge düsüremezler. Aradan 60 yil geçmis, 60 yil önceki uçagin su kapasitesi ve çalisma sistemini kamuoyunun takdirine birakiyorum. Gezi olaylarinda 3-5 agaç için kiyameti koparanlar binlerce hektar ormanlarimiz yanarken içimizdeki Irlandalilarin hiç sesi çikmiyor” seklinde konustu.

Mecitözü’nde bir çok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Milletvekili Ceylan, “Yüzyilin yatirimini yaptik. Ilçemizi dogalgaz ile bulusturduk. Mecitözü insaninin tamamini seviyoruz. Halkimizla birlikte ilçemizi güzellestirme derdindeyiz. Mecitözü’ne ne söz verdiysek yerine getirdik. TOKI’si olmayan tek ilçe burasiydi. Oda yerel yönetimlerin arsa tahsisi ve imar düzenlemesi yapmamasindan kaynaklaniyordu. Birileri ilçeye TOKI konutlari gelmemesi için elinden gelen gayreti gösterirken, bizde gelmesi için ne yapilmasi gerekiyorsa yaptik. Sonuçta TOKI konutlarimiz insa edildi” dedi.

Teskilat ziyaretinin ardindan Ceylan ve Ahlatci, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Bektas, Mecitözü Ilçe Baskani Alisan Yasar ve il yönetim kurulu üyeleriyle ilçede esnaf turuna çikti. Vatandaslar ve esnaflarla bir araya gelen Ceylan ve Ahlatci, hem vatandaslarla sohbet etti. Hem de taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA