Kisitlamadan Çikan, Nikah Salonuna Kostu
DÜZCE – Düzce Belediyesi nikah dairesi, son yillarin en yogun dönemini yasiyor. Basvurular geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 14’lük artis gösterirken, 3 memur ortalama yarim saatte bir nikah kiyiyor.

Asilanma çalismalarinin hizlanmasi ve vaka sayilarindaki belirgin düsüsün ardindan 1 Haziran tarihinden itibaren tüm yurtta oldugu gibi Düzce’de de nikâh dairelerinde, nikâh kiyim faaliyetleri basladi.
Hayatlarini birlestirmek isteyen çiftler, nikâhlarini yaptirmak ve nikâh günlerini almak için belediye nikâh dairesi önlerinde yogunluk olusturuyor. Kisitlamalarin kalkmasinin yaz aylarina denk gelmesiyle çiftler nikâh salonlarinda 30 dakika arayla imza atmaya basladi.
Yüzlerce evlenme basvurusunu degerlendirerek çiftlere gün veren nikâh memurlarinin yükünü azaltmak isteyen Düzce Belediyesi geçen sene iki olan memur sayisini üçe çikardi. Üç nikâh memuru ile çiftlerin taleplerine cevap veren Düzce Belediyesi nikâh dairesi hafta içi en az 10 nikâh kiyarken bu sayi hafta sonlari 35’e kadar çikiyor. Memurlar, aksamlari salonlara da giderek çiftlerin mutluluklarina ortak oluyor.
Geçen seneye göre yüzde 14 artis
Düzce Belediyesi Yazi Isleri Müdürlügüne bagli nikâh dairesi, 2020 yilinin 12 ayinda 1410 çiftin nikâhini kiyarken 2021 yilinin ilk 7 ayinda 739 çifti dünya evine girmesini sagladi. Öte yandan geçtigimiz sene Temmuz ayinda 209 çift evlilik sevinci yasarken 2021 Temmuz ayinda bu sayi 239’a yükselerek yüzde 14’lük artis gösterdi.
Pandemi tedbirleri birakilmiyor
Özellikle hafta sonu her 30 dakika içinde bir çifti dünya evine giriyor. Düzce Belediyesi nikâh dairesi, pandemi tedbirlerini de elden birakmiyor. Nikâh salonuna HES kodu ile çiftlerin yakinlari alinirken salona 30 kisiden fazla davetlinin girmesine izin verilmiyor. Ayrica diger çiftlerin ve yakinlarinin da farkli kapilardan girip çikmasina özen gösteriliyor.
