Çorum Valisi Çiftçi, Kentte 524 Bin Doz Kovid-19 Asisi Yapildigini Açikladi

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda kentte birinci, ikinci ve üçüncü doz olarak 524 bin civarinda Kovid-19 asisi uygulandigini bildirdi.

Çiftçi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonu'nda düzenlenen Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi'nda, kaymakam, belediye baskani ve kurum yetkilileriyle bir araya geldi.

Kentteki Kovid-19 vaka sayilarina iliskin bilgi veren Çiftçi, "Saglik Bakanliginin açikladigi son haritaya göre, ilimizde vaka sayisi yüz binde 40,52'ye yükseldi. Bir önceki hafta 34,55'ti. Bu rakamlara göre önceki hafta sari bölgedeydik, bu hafta turuncu bölgeye geçtik. Önümüzdeki hafta rakamlar açiklandiginda büyük ihtimalle kirmizi bölgede yer alacagiz." dedi.

Türkiye'de Kovid-19 vaka sayilarinin son günlerde yeniden 20 binin üzerine çiktigina dikkati çeken Çiftçi, "Bunun ilimize de yansimalari var. Dolayisiyla bu konudaki hassasiyetimizi canli tutmamiz gerekiyor." ifadesini kullandi.

Çiftçi, Çorum'daki Kovid-19 asilama çalismalari hakkinda da bilgi vererek, "Çorum'da birinci, ikinci ve üçüncü doz asi sayisi 524 bin civarinda. Iyi bir rakam. Bu isin tek çaresi asi. Su anda asidan baska kesfedilmis bir yöntem yok. Dolayisiyla vatandaslarimizin asi olmasi, hassasiyet göstermeleri için bilinçlenmelerini tesvik etmemiz gerekiyor." diye konustu.

- Orman yanginlarina karsi dikkatli olunmasi uyarisi

Kaymakam ve belediye baskanlarini olasi orman yanginlarina karsi da dikkatli olmaya çagiran Çiftçi, "Ege ve Akdeniz bölgelerinde devam eden orman yanginlari var. Çorum'un toplam yüz ölçümünün yüzde 37'sinin ormanlarla kapli oldugunu düsündügümüzde, ilimiz açisindan riskleri göz önünde bulundurarak tedbirlerimizi gözden geçirelim. Her an için teyakkuz durumunda olmaliyiz." dedi.

Kaynak: AA