Gelenegi Tekrar Hayata Geçirdiler Açiklamasi Diktikleri Agaca Ömür Boyu Bakacaklar

Izmir’in Tire ilçesinde hayatlarini birlestiren genç çift, asklarini temsilen diktikleri agaçla tarihi gelenegi tekrar hayata geçirirken, çift agacin bakimini da ömür boyu üstlendi.

Gelenegi Tekrar Hayata Geçirdiler Açiklamasi Diktikleri Agaca Ömür Boyu Bakacaklar
Tire ilçesine bagli Gökçen Mahallesi’nde yasayan Burak ve Esra Erol çifti, 19 Haziran’da evlenerek hayatlarini birlestirdi. Erol çifti, büyüklerinden sik sik duyduklari bir gelenegi tekrar hayata geçirmek istedi. Özellikle Gökçen’de eskiden çok yaygin olan gelenege göre, evlenen her çift dügünden sonra bir agaç dikiyor ve bu agacin ömür boyu bakimini üstlenerek büyütüyor.

Bu gelenegi tekrar yasatmak için adim atan çift, Gökçen Tastepe mevkiinde kendilerine ait bir fidani toprakla bulusturdu. Bu agacin bakimini da, ömür boyu Erol çifti yapacak.

"Sadece bir gelenek degil, sosyal sorumluluk"

Bu gelenegi aile büyüklerinden duyduklarini belirten Burak Erol, “Aile büyüklerimiz ve muhtarimiz Mestan Kurt, daha önce Gökçen’de böyle bir gelenegin oldugundan bahsetmislerdi. Sadece bir gelenek degil, sosyal sorumluluk anlaminda da çok güzel bir faaliyet haline dönüsebilecek bir etkinlik. Biz de bu gelenegi tekrar yasatmak ve bizden sonraki çiftlere örnek olmak için fidanimizi alip Tastepe’ye diktik. Umariz, bizden sonraki çiftler de bu gelenegi yasatir" dedi.

Kaynak: İHA