Erciyes'in Eteklerindeki 'Tekir Yaylasi'na Kurulan Çadirlarda Tatilciler, Serin Havanin Keyfini Çikariyor

Tekir Yaylasi, sicak havadan bunalan vatandaslar ve doganin ortasina kurulan çadirlarda temiz hava almak isteyen tatilcilerin gözde mekanlarindan biri haline geldi Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahit Cingi: 'Bazi ailelerin tüm yazi Erciyes'te geçirdigi oluyor. Özellikle solunum rahatsizliklari ve seker hastaliklari bulunan misafirler hiç ilaç kullanmadiklarini belirtiyor'

ERGÜN HAKTANIYAN - Erciyes Dagi eteklerindeki 2 bin 200 rakimli Tekir Yaylasi'nda kurulan Erciyes Çadir ve Karavan Kamp Alani, bunaltici sicaklardan uzaklasmak isteyenlerin mekani oldu.

Vatandaslarin bos zamanlarini degerlendirebilmeleri için mini basketbol, voleybol, futbol sahasi ve çocuk oyun alanlarinin yani sira, kosu ve yürüyüs alanlari gibi sosyal aktivitelerin yapilabilecegi mekanlarin da bulundugu alanda yaklasik 100 çadir bulunuyor.

Çadirlarda kalanlar, komsulari ile mangal yakip, çay içip sohbet ederken, sehir merkezlerinde hava sicakliginin 35 dereceyi buldugu günlerde serinligin keyfini sürüyor.

Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahid Cingi, AA muhabirine, dört mevsim turizmi Erciyes'te yasatmak için çalistiklarini söyledi.

Erciyes Çadir ve Karavan Kamp Alani'nin bu çalismalardan biri oldugunu vurgulayan Cingi, zamanla temiz su ve gündelik ihtiyaçlari karsilayacak ortamin olusturuldugunu dile getirdi.

Alanda 9 ve 20 metrekarelik 100 çadirin bulundugunu belirten Cingi, sunlari kaydetti:

"Bazi ailelerin tüm yazi Erciyes'te geçirdigi oluyor. Özellikle solunum rahatsizliklari ve seker hastaliklari bulunan misafirler hiç ilaç kullanmadiklarini belirtiyor. Temiz havanin sagliklari açisindan da faydali oldugunu iddia ediyorlar. Hafta sonlari ve hafta içi ilgi yogun. Agirlikli olarak Adana, İçel ve Antakya gibi günesin etkili oldugu, yazin havalarin çok sicak ve bunaltici oldugu bölgelerden çok sayida misafirimiz geliyor. Bunun yaninda hali saha, voleybol, basketbol, çocuklarin eglenebilecekleri park ortamini hazirladik. Erciyes'te hemen hemen her hafta farkli etkinlikler de yapiliyor."

Erciyes'in kamp merkezi haline geldigine isaret eden Cingi, yaz boyunca binlerce kisinin kamp alaninda agirlanacagini aktardi.

Tatil için yayladaki çadir alanina gelen Ahmet Ergin de oksijen depolamak ve temiz hava almak için Erciyes'e ailesiyle geldigini, salgin sürecinden de bu sekilde uzaklastigini anlatti.

Cevdet Kiremit ise daglarda dolasmayi sevdigini, güvenilir bir alan olusturuldugu için bölgeyi tercih ettigini ifade etti.

Gün içinde arkadaslari ile yürüyüs yapip gezdiklerini belirten Kiremit, sagligina iyi gelen, sosyal aktiviteler için uygun bir yer olan Erciyes'te sezon sonuna kadar kalacagini söyledi.

Öte yandan, çadirlarda günlük 40, haftalik 220, aylik ise 690 lira konaklama ücreti aliniyor.
Kaynak: AA