AK Parti'li Karaaslan, Partisinin Ilkadim Ilçe Danisma Meclisi Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Bugün evladini terör örgütüne kaptirmis, terör örgütleri tarafindan evladi alinmis, en degerlisi, en kiymetlisi elinden alinmis bir anneyi evladiyla bulusturan bir devlet ve ona edilen hayir dualarini düsünün. Arkamizda büyük dualar var'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan, "Bugün evladini terör örgütüne kaptirmis, terör örgütleri tarafindan evladi alinmis, en degerlisi, en kiymetlisi elinden alinmis bir anneyi evladiyla bulusturan bir devlet ve ona edilen hayir dualarini düsünün. Arkamizda büyük dualar var." dedi.

Karaaslan, Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçeklestirilen Ilkadim Ilçe Danisma Meclisi Toplantisi'nda, 17 il ve 58 farkli bölgede orman yangini oldugunu animsatti.

Ülkenin yangin yeri haline geldigini belirten Karaaslan, "Hakikaten bu durum içimizi yakan bizi çok üzen ayni zamanda çok düsündüren bir durum. 17 ilde 58 farkli noktada su an 38'i kontrol altina alinmis. Yangin nasil çikar? Bu soru isaretinin arkasindaki gerçek mutlaka en kisa zamanda yetkili organlar tarafindan ögrenilecek ve açiklanacaktir. Eger burada bir sabotaj varsa eger gerçekten bazi kirli eller bu yanginlari çikariyorsa, ülkemizi yangin yerine çeviriyorsa su anda bu salonda bulunmamizin anlamini bir kez daha sorgulamanizi rica ediyorum." diye konustu.

Bugün Türkiye düsmanlarinin Türkiye'ye besledikleri düsmanliklarinin hat safhaya vardigini aktaran Karaaslan, söyle devam etti:

"Diyarbakir anneleri evlatlariyla bulusurken bir yandan da terörist baslarinin üzerleri çizilirken onlar da etkisiz hale getirilirken bir taraftan ülkemizin belli bölgelerinde çikan bu yanginlari hepimizin durup düsünmesi lazim. Onlari destekleyenleri düsünmesi lazim. Eli gidip de onlari destekleyenlere, oy verenleri düsünmesi lazim. Burada bulundugumuz için tarihin bu döneminde Recep Tayyip Erdogan'a yol arkadasligi ettigimiz için ne kadar önemli bir vazife edindigimizi düsünmemiz lazim. Eger bugün AK Parti kadrolari olmasaydi, 20 yildir bu ülkeyi yönetmeye talip olmasaydi, hatasiyla, sevabiyla ama elinden gelenin en iyisini yapmaya talip olmasaydi bu ülkeyi nasil yangin yerine çevirmeye çalisacaklarini düsünmenizi istiyorum. Buna kendimiz için ailemiz için evlatlarimiz için vatanimiz için bayragimiz için ezanimiz için gelecegimiz için firsat vermemeliyiz, veremeyiz."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in güçlü bir irade, yilmayan, yorulmayan ve gece-gündüz ülkesi için çalisan bir lider olduguna dikkati çeken Karaaslan, "Bu iradenin, bu gücün arkasinda sizler varsiniz, milletimiz var, teskilatlarimiz var. Hayir duasi eden analar var. Bugün evladini terör örgütüne kaptirmis, terör örgütleri tarafindan evladi alinmis, en degerlisi, en kiymetlisi elinden alinmis bir anneyi evladiyla bulusturan bir devlet ve ona edilen hayir dualarini düsünün. Arkamizda büyük dualar var." ifadelerini kullandi.

Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ise yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) endise verici bir noktaya dogru tirmandigini ve bu artisin asi, maske, mesafe ve temizlikle durdurulmasi gerektigini kaydetti.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, AK Parti Samsun Il Baskan Vekili Mehmet Köse ve AK Parti Ilçe Baskani Dursun Mücahit Erbin de birer konusma yapti.

Toplanti, soru ve cevap kisminin ardindan sona erdi.
Kaynak: AA