'Içme Suyu' Anonsu Yanlis Anlasildi, Ilçede Kargasa Oldu

Samsun Terme’de cami hoparlöründen yapilan, ‘yasanmasi muhtemel taskin felaketlerinde sebeke sularinin kullanilmamasi’ uyarisi yanlis anlasildi. Içme suyunda problem olmadigi halde yapilan uyarilar yanlis anlasilinca tekrar cami hoparlöründen düzeltme anonsu yapildi.

'Içme Suyu' Anonsu Yanlis Anlasildi, Ilçede Kargasa Oldu
Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan Karadeniz Bölgesi’nde etkili saganak ve sel uyarisi yapildi. Samsun’un Terme ilçesinde ise merkezi sistem araciligiyla ilçedeki tüm camilerin hoparlöründen, muhtemel sel felaketi durumunda keson kuyulardan ve kaynak sularindan sebekeye verilen suyun kullanilmamasi yönünde uyarilar yapildi.

Bölgede siddetli saganak ve taskin olayi gerçeklesmedigi halde vatandaslar uyarilari dikkate alarak sebeke suyu kullanmamaya basladi.

Taskin durumunda yapilmasi gereken uyarilar kargasaya neden oldu.

Terme Ilçe Müftülügü vatandaslari süphede birakan açiklama sonrasi Samsun Su ve Kanalizasyon Idaresi’ne (SASKI) durumu aktardi. Kargasaya neden olan uyari düzeltilerek, içme suyunda problem olmadigi belirtilerek tekrar cami hoparlöründen anons edildi.

SASKI tarafindan yapilan uyarida, “Terme ilçemizdeki cami hoparlörlerinde yapilan ‘Yasanmasi muhtemel taskin felaketlerinde, taskin sirasinda ve sonrasi dönemde taskin sahasinda kalan keson kuyulardan ve kaynak sularindan sebekeye verilen suyun kullanilmamasi rica olunur’ anonsu, yasanmasi muhtemel sel ve afet esnasinda yapilmasi gerekirken, sehrimizde herhangi bir sel ve afet riski olmadigi halde suanda yapilmis ve vatandaslarimizin yanlis anlamalarina neden olmustur. Bu durumu fark eden müftülük, içme suyunda problem olmadigini ikinci bir anonsla vatandaslarimiza duyurmustur.

Içme suyu aritma tesislerimizden ve sebekenin degisik noktalarindan alinan numuneler üzerinde kalite kontrolleri düzenli olarak yapilmakta olup, su kalitesiyle ilgili degerli vatandaslarimizin endise edecegi herhangi bir sorun kesinlikle bulunmamaktadir.

Degerli halkimiza saygiyla duyurulur” denildi.
Kaynak: İHA