Bakan Çavusoglu, Tunuslu Mevkidasi El-Cerendi Ile Telefonda Görüstü

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Tunus Disisleri Bakani Osman el-Cerendi'ye Türkiye'nin Tunus halkina destegini bildirdi.

Bakan Çavusoglu, Tunuslu Mevkidasi El-Cerendi Ile Telefonda Görüstü
Bakanliktan yapilan bilgilendirmeye göre, Çavusoglu, Tunus Disisleri Bakani el-Cerendi ile telefon görüsmesi yapti.

Çavusoglu, görüsmede, Türkiye'nin Tunus'un istikrari ile huzuruna verdigi önemi ve Tunus halkina olan destegini vurguladi.

- Tunus'ta ne oldu?

Tunus'ta, 25 Temmuz'da hükümet ve muhalefet partilerine yönelik yüzlerce kisinin katilimiyla protesto gösterileri yapilmis, çikan olaylarda basta Nahda Hareketi olmak üzere, parti merkezlerine saldirilar düzenlenmisti.

Tunus Cumhurbaskani Kays Said de Meclis'in tüm yetkilerini dondurdugunu, milletvekillerinin dokunulmazligini askiya aldigini, mevcut Basbakan Hisam el-Mesisi'yi görevden aldigini ve kendi atayacagi bir basbakanla yürütmeyi devralacagini duyurmustu.

Said, kendisini bassavci ilan ederek yarginin alanina da müdahale etmisti.

Hükümete yönelik bu darbe girisiminin ardindan askerler, Tunus Meclis Baskani ve Nahda Hareketi Lideri Rasid el-Gannusi ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamisti.

Cumhurbaskani Kays Said'in kararlari üzerine halki barisçil mücadeleye çagiran Gannusi, yasal bir dayanagi bulunmayan bu adimin bir "darbe" oldugunu vurgulamisti.

Kays Said ise tarihi bir sorumluluk üstlendigini, aldigi kararlarin anayasaya uygun oldugunu belirterek, bunu "darbe" olarak nitelendirenlerden "hukuk derslerini gözden geçirmelerini" istemisti.

Kaynak: AA