AK Parti'li Turan Açiklamasi 'Göçmene, Garibana 10 Kat Su Satacak Kadar Aciz Millet Olmadik'

AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan’in, göçmenlerin faydalandigi bazi yerel kaynaklara 10 kat zam yapilacagi açiklamasina tepki gösterdi.

AK Parti'li Turan Açiklamasi 'Göçmene, Garibana 10 Kat Su Satacak Kadar Aciz Millet Olmadik'
AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye’nin dogal gaza kavusan ilk beldesi olan, Çanakkale’nin Biga ilçesine bagli Gümüsay beldesinde düzenlenen dogalgaz hizmete alma törenine katildi.

Burada gündeme iliskin önemli açiklamalarda bulunan Turan, geçtigimiz gün göçmenlerin faydalandigi bazi belediye kaynaklarina 10 kat zam yapacaklarini açiklayan Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan’a tepki gösterdi.

“Insanlarin temel ihtiyaçlari cezalandirma konusu olamaz”

Turan yaptigi açiklamada, “Bir belediye baskani bizim burada 10 tane açilis planlarken bir baska ilin belediye baskani da göçmenlere suyu 10 katina satacagim diye açiklama yapti. Degerli arkadaslar, insanligin temel ihtiyaçlari cezalandirma konusu olamaz. Bu ahlaka aykiridir. Biz Çanakkale savasinda, hatiralardan biliriz ki; savasirken düsmana ara verip su ikram eden bir milletiz. Savasa ara verip ekmegi olmayan düsmana ekmek veren, karsiliginda su alan bir milletiz” dedi.



“Göçmene, garibana 10 kat su satacak kadar aciz millet olmadik”

Kamu hizmetinin etnik kökene göre yapilmamasi gerektigine dikkat çeken Turan, “Göçmene garibana 10 kat su satacagim diyecek kadar aciz olan bir millet olmadik, olmayacagiz. Kamu hizmeti etnik kökene göre yapilamaz. Kamu hizmetini etnik kökene göre yaparsaniz, bu insanliga da aykiridir, Müslümanliga da aykiridir. Ama Anayasaya aykiridir. Mutlaka bunun bedeli olur. Kaldi ki o açiklamayi yapan Belediye Baskani bir yildan beri evinde kaçak bir mülteciyi çalistirdigini ögrenmis olduk. Bu ne samimiyetsizlik? Bu nasil sosyal demokrasi anlayisi? Bastan asagi yalan, yanlis samimiyetsiz bir yaklasim. Ama bunlarin hepsi milletin gözü önünde oluyor. Hepsinin de karsiligi olacak diye düsünüyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Gümüsçay beldesinin dogalgaz mesalesi yakildi. Toplam 700 hanenin faydalanacagi hizmet için 400 basvuru yaptigi bildirildi.

Törene; AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Biga Kaymakami Mustafa Can, Gümüsçay Belediye Baskani Adnan Pastirmaci, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve AKSA Dogalgaz Çanakkale Bölge Müdürü Çagdas Adibelli ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA