Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu Iyidere Ve Ikizdere Tünellerinde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Sayin Cumhurbaskanimiz önümüzdeki günlerde tekrar Rize'ye gelecekler, ulasim açisindan çok önemli kritik pozisyondaki iki tünelimizin de açilis törenine katilacaklar'.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ilerleyen günlerde tekrar Rize'ye gelecegini ve ulasim açisindan çok önemli pozisyondaki Ikizdere Tüneli ve Salarha Tüneli'nin açilisini yapacagini söyledi.

Bakan Karaismailoglu, Iyidere ve Ikizdere arasinda yapimi devam eden tünellerdeki çalismalari inceleyerek yetkililerden bilgiler aldi.

Rize'de önemli bir afet yasandigini ve o günden itibaren bölgede bulunduklarini belirten Karaismailoglu, ardindan da Arhavi'de ciddi su baskinlarinin meydana geldigini animsatti.

Karaismailoglu, bir daha böyle afetler yasanmamasini temenni ederek, bütün bakanliklarin kurumlarla birlikte afetin izlerini ortadan kaldirmak için çok yogun çalisma yürüttügünü ifade etti.

Çalismalarin özveri ve gayretle sürdügünü vurgulayan Karaismailoglu, bölgenin kisa sürede afet öncesi duruma getirilecegini aktardi.

Karaismailoglu, Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin bölgede çok önemli ve büyük yatirimlari oldugunun altini çizerek, su degerlendirmede bulundu:

"Sabah ilk toplantimizi Ikizdere tünellerinde yaptik. Iyidere ile Ikizdere arasindaki tünellerimizde de artik son asamaya geldik. Önümüzdeki günlerde açmayi planliyoruz. Bu yol Iyidere'den baslayip Erzurum'a kadar devam eden önemli bir koridor. Ovit Tüneli'nin yapilmasi, devamindaki Kirik ve Dallikavak tünellerindeki çalismalar devam ediyor, yine Karadeniz tarafinda da Ikizdere tünellerinin bitirilmesiyle beraber bölgede yaklasik 50 kilometre kisalma olacak ve önemli bir tünel ve yol koridoru olacak. Bu yol koridoruna, Rize Iyidere Lojistik Limani'nin yapilmasiyla da kuzeyden güneye çok önemli bir koridoru baglamis olacagiz."

Rize merkezi, Salarha Vadisi'ne baglayacak çok önemli bir tünel imalatinin bulundugu yerde olduklarina isaret eden Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz günlerde bu tünelin bir tüpünü trafige açmistik. Önemli bir rahatlama sagladi özellikle Rize merkezde. Insallah önümüzdeki günlerde yine Ikizdere Tüneli ve Salarha Tüneli'nin açilisini Sayin Cumhurbaskanimizin katilimlariyla yapacagiz. Sayin Cumhurbaskanimiz önümüzdeki günlerde tekrar Rize'ye gelecekler, ulasim açisindan çok önemli kritik pozisyondaki iki tünelimizin de açilis törenine katilacaklar. Rize merkezin Salarha Vadisi'ne ulasmasi için çok önemli, büyük bir proje Salarha Tüneli. Yolu yaklasik 9 kilometre kisaltiyor, seyahat süresinde de yaklasik 25 dakikaya kadar varan kazanimlar elde edecegiz yani yakittan, zamandan ve egzoz emisyonunun azalmasindan olaganüstü faydalar saglayacak Rize ve Türkiye."

Karaismailoglu, Salarha Tüneli'nin, Salarha Vadisi'ne çikisindan sonra Muradiye arasindaki bölünmüs yolun da ihalesini yaptiklarini belirterek, hem tünelin baglanti yollari hem de Muradiye tarafiyla ilgili olan bu önemli gelismeye iliskin çalismalara ilerleyen günlerde baslayacaklarina dikkati çekti.

Türkiye'nin her noktasinda oldugu gibi bölgesel kalkinmayi topyekun tamamlayacaklarina isaret eden Karaismailoglu, bu dogrultuda projelerin hizla devam ettigini dile getirdi.

Karaismailoglu, "Diger devam edem projelerimizin bir an önce bitirilip hayata geçirilmesi için de önemli çalismalarimiz var. Sayin Valimiz ve milletvekillerimizle bir ekip olarak Rize'nin ve Türkiye'nin gelecegi için önemli adimlar atiyoruz." dedi.
Kaynak: AA