Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, Erzincan'da Konustu Açiklamasi

'Biz misafirperver ülkeyiz ama bir kez daha 34 milyon Afganistan'dan gelecek. Yurttaslarimiz, inanin ki barindiracak güce ne yazik ki sahip degiliz. O nedenle Iliç'ten uyariyorum, bütün siyasi partiler, popülist politika yapmadan, siyaset yapmadan bu göç dalgasina karsi hep beraber büyük bir tedbir almakla mükellefiz'

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, Erzincan'da Konustu Açiklamasi
Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Türkiye'nin Afganistan'dan bir göç dalgasiyla karsi karsiya kaldigini belirterek, buna karsi tedbir alinmasini istedi.

Sargül, memleketi Erzincan'in Iliç ilçesindeki parti binasi açilisinda yaptigi konusmada, yeni bir degisime, dönüsüme ve enerjiye ihtiyaç duyuldugunu söyledi.

Bu degisimi teskilatiyla saglayacagina inandigini ifade eden Sarigül, söyle konustu:

"Özellikle bakiyorum ne yazik ki Türkiye'miz büyük bir sekilde Afganistanli göç istilasiyla karsi karsiya. Büyüksehirlerde 4 milyonun üzerinde Suriyeli kardeslerimiz var. Onlar bir savas korkusuyla geldi. Biz misafirperver ülkeyiz ama bir kez daha 3-4 milyon Afganistan'dan gelecek. Yurttaslarimiz, inanin ki barindiracak güce ne yazik ki sahip degiliz. O nedenle Iliç'ten uyariyorum, bütün siyasi partiler, popülist politika yapmadan, siyaset yapmadan bu göç dalgasina karsi hep beraber büyük bir tedbir almakla mükellefiz."

Birlik ve beraberlik mesajlari veren Sarigül, "Türkiye Degisim Partisi olarak sunu arzu ediyoruz. Artik sag elimiz de, sol elimizi de bizim. Biz 'vicdan, merhamet, adalet' diyen, örflerimizi, törelerimizi, geleneklerimizi her zaman koruyacak, büyüklerimize saygi sunacak, küçüklerimizi sevecek, bütün yurttaslarimizla el ele birlikte olacagiz. Bazi tipler vardir, o tiplerden mutlaka uzak duracaksiniz. Bazi sahtekarlar vardir, bazi vefasizlar vardir, delikanli diye geçinip de delikanli olmayanlar vardir. Onlara bizim defterimizde asla ve asla yer olamayacak. Tencere kaynarken yanimizda olan sahtekarlar, bundan sonra bizim yanimizda hiçbir zaman olmayacaktir." ifadelerini kullandi.

Sarigül, konusmasinin ardindan partisinin ilçe binasinin açilisini gerçeklestirdi.
Kaynak: AA