TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu Baskani Yilmaz Açiklamasi 'Dünya Ekonomisinde 3.3 Küçülme Olmus, Biz 1.8 Büyüme Saglamisiz'

Bingöl’ün Genç ilçesinde vatandaslarla bir araya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz, “Dünya ekonomisinde 3.3 küçülme olmus, biz 1.8 büyüme saglamisiz. Ama dünya ile mukayese ettigimiz zaman çok önemli bir basari” dedi.

TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu Baskani Yilmaz Açiklamasi 'Dünya Ekonomisinde 3.3 Küçülme Olmus, Biz 1.8 Büyüme Saglamisiz'
Kurban Bayrami ziyaretleri kapsaminda Bingöl’e gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile birlikte Genç ilçesi Çaytepe köyünde vatandaslarla bir araya geldi. Türkiye’nin önemli badireler atlattigini aktaran Yilmaz, "7-8 senedir tabiri caizse pismis tavugun basina gelmeyen Türkiye’nin basina geldi. 2013’ten itibaren bu Gezi hadiseleri basladi, bir iki agaci bahane ettiler, normalde öyle bir dertleri de yok. Çünkü baktiginiz zaman AK Parti döneminde ormanlarimiz azalmamis. Aksine dünyada en hizli sekilde arttiran ülkelerden biri olmusuz. Ama birtakim bahanelerle Gezi hadiselerini baslattilar. O tam yatismak üzereyken 17-25 Aralik hadisesi dogdu, onunla ugrasirken Suriye meselesi ve çukur hadiseleri ortaya çikti. Sehirlerimizi kazdilar, insanlarimiza hayati zindan ettiler. Bunlarla ugrasirken DEAS diye bir bela çikti. Islamiyet’i kullanarak, Islamiyet’in adini ama Islamiyet’le hiçbir alakasi olmayan vahsi bir terör örgütü. Arkasinda birtakim güç odaklariyla maalesef içerde ve disarda birçok terör eylemleri yapti. Bununla ugrasirken bir taraftan 15 Temmuz gibi bir hadise yasadik. Tarihimizin en hain darbe girisimini yasadik. Milletin silahini millete çeviren üniforma giymis ama aslinda milletin askeri olmayan hain bir takim unsurlar, bir takim dis unsurlar, ülkemizi istikrarsizlastirmaya, demokrasimizi yikmaya çalistilar. Onunla bas etmeye çalisirken üstüne bu pandemi geldi" diye konustu.

Geçmiste Türkiye’de çok krizler yasandigini dile getiren Yilmaz, "1999 ekonomik krizini bürokrat olarak gördüm, 2001’i gördüm. O zamanlar dünyada bir sikinti yoktu ama bizde sikinti vardi. Simdi tüm dünyada bir sikinti var, biz de bundan etkileniyoruz. Öyle bir farki var. Dünyaya göre daha az etkileniyoruz. Dünya ekonomisinde 3.3 küçülme olmus, biz 1.8 büyüme saglamisiz. Ama dünya ile mukayese ettigimiz zaman çok önemli bir basari bu sartlar altinda. Büyümeye devam etmisiz, yatirimlarimiz devam etmis. Bu sartlar altinda köylerimize, sehirlerimize hizmet etmeye devam etmisiz” seklinde konustu.

Sadece KÖYDES’ten Bingöl’e ciddi bir ödenegin geldigini ifade eden Yilmaz, “Sadece KÖYDES’ten bu sene Bingöl’e gelen para 40 milyon TL. Bunun da 4’te 1’inden fazlasini Genç ilçemize verdik. Niye Genç ilçemize verdik, çünkü daginik bir yapi var, sikintili bir yapi var. Emin olun her sene böyle yapiyoruz. En büyük Genç’e veriyoruz. Pozitif ayrimcilik diyorlar. Olumlu yönde bir ayrimcilik yapiyoruz. Daginik bir yapi var, hizmetlerin köylerimize gitmesi için elimizden geldigince Genç ilçesine daha fazla öncelik veriyoruz. Diger ilçelerimiz bazen bize kiziyor dogrusu ama biz diyoruz ki hepsi bizim için bir. Emin olun hiçbir farki yok. Ama burada daha daginik bir yapi oldugu için, daha sikintili bir cografya oldugu için ister istemez buraya daha fazla bir kaynak vermeye çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA