Osmangazi'de Kurban Kesim Satis Yerleri Temizleniyor

Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayrami dolayisiyla ilçe genelinde kurulan kurban satis yerlerini is makineleriyle temizleyerek günlük hayata uygun hale getiriyor.

Osmangazi'de Kurban Kesim Satis Yerleri Temizleniyor
Vatandaslarin kurban ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri amaciyla 2 noktada satis yeri, 19 noktada ise kesim yeri hazirlayan Osmangazi Belediyesi, bayramin ilk gününden itibaren temizlik çalismalarini da araliksiz sürdürdü. Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri bayram süresince kurban kesim alanlarinda anlik müdahalelerde bulunarak, kötü koku ve görüntülerin önüne geçti. Çevre ve görüntü kirliligi yasanmamasi için Veysel Karani Mahallesi’ndeki Hijyenik Kurban Satis Tesisi ve Geçit Mahallesi’nde kurulan kurban satis alaninda bayramin 3. gününden itibaren Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, is makineleriyle temizlik çalismalarina basladi.

Belediye ekipleri, Geçit Mahallesi’ndeki kurban satis yerinde bosaltilan kotralarin bulundugu alanlardaki atiklari arazöz, greyder, loder ve JCB ile temizledikten sonra kamyonlara yükleyerek alandan kaldirdi. Ayrica Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri de bölgedeki çöp ve atiklari temizledikten sonra ilaçlama çalismasi gerçeklestirdi.

Veysel Karani Hijyenik Kurban Satis ve Kesim Tesisi’nde de bosaltilan kotralarda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ile Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, temizlik ve ilaçlama çalismalarina devam ediyor. Osmangazi’deki her iki kurban pazari da temizlik çalismalarinin ardindan dezenfekte edilerek günlük hayata uygun hale getirilecek.

Yürütülen koordineli çalisma ile Kurban Bayrami’ni huzurlu bir sekilde geçirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, "Vatandaslarimizin huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için 980 personel 112 araç ile kesintisiz hizmet verdik. Çok sükür güzel ve huzurlu bir bayram yasadik. Ekiplerimiz, bayramin birinci günü sabahindan itibaren aninda temizlik çalismasi yaparak olumsuz görüntülere izin vermedi. Simdi de kurban satis yerlerini is makineleriyle temizleyip günlük hayata uygun hale getiriyoruz. Böylece kesim yerlerimiz, çevre ve toplum sagligini olumsuz etkileyecek durumlardan arindirilmis olacak. Bayram süresince özveriyle çalisan tüm personelimize tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA