Mersin Plajlarinda Adim Atacak Yer Kalmadi

İçel’in Silifke Ilçesinde Kurban Bayraminin son gönünde vatandaslarin akinina ugrayan plajda adim atacak yer kalmadi.

Mersin Plajlarinda Adim Atacak Yer Kalmadi
Kurban Bayrami tatilinin son gününde tatilini Silifke ilçesinde geçiren vatandaslar, plajlara akin etti. Havanin sicak olmasini firsat bilerek yüzmek isteyenlerin özellikle Atakent Plaji’nda olusturdugu yogunluk dikkat çekti. Plaja gelenlerin bazilari denizde yüzerken bazilari da güneslenmeyi tercih etti. İçel’deki sahiller ve tesisler de Kurban Bayrami tatili nedeniyle yüzde 100 doluluk oranina ulasti. Sezon boyunca oldukça sikinti yasayan esnafin yüzü, bayramda yasanan yogunluk nedeniyle bir nebze de olsa güldü. Bölgedeki tarihi ve turistik mekanlar da yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi.

Kurban Bayrami öncesi yüzde 70 oraninda doluk oranina ulasan turistik tesisler tatilin baslamasi ile birlikte doluluk orani yüzde 100 oranina ulasti.

321 kilometrelik uzun bir kiyi seridine sahip olan kentte Erdemli ilçesinin Limonluk, Ayas, Kizkalesi, Silifke ilçesinin Narlikuyu, Atakent, Arkum, Atayurt, Tasucu, Yesilovacik ve Tisan sahillerine gelen tatilciler hem turizmcinin hem de esnafin yüzünü güldürdü. Tatilcilerden bazilari deniz, kum ve günesin keyfini çikartirken bazilari da tarihi ve turistik mekânlara akin ederek tatilinin keyfini çikardi.

Silifke Turizm Dernegi Baskani Ali Küçük, bayram öncesi yüzde 70 olan doluluk oraninin yüzde 100’e ulastigini belirterek, yogun ilgiden sektör temsilcileri olarak memnun kaldiklarini söyledi.



Küçük, bayram sonrasinin da ayni sekilde devam etmesini beklediklerini ifade ederek, tatil için gelenlerin mutlaka rezervasyonlu olarak gelmelerini istedi.

Isletmeci Fatma Ates ise “Silifke’nin nüfusu 120 bindi. Tatille birlikte bu nüfus 500 bine çikti. Otel, pansiyon ve günübirlikçiler 4 günde sahillerimizi doldurdu. Bayramin dördüncü günüdeyiz. Umarim misafirlerimiz bizlerden memnun olmustur” dedi.

Kaynak: İHA