Karatay Belediye Baskani Kilca'dan 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami Mesaji

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Kilca, mesajinda, basinin bilgi ve haber edinme hakkinin tesisi için vazgeçilmez meslek alanlarindan birisi oldugunu belirtti.

Milletin sesi olmasinin yaninda bilgiye dogru ve hizli sekilde ulasilmasinda basinin önemine deginen Kilca, gelisen teknolojiyle basinin farkli bir boyut kazandigini aktardi.

Gazeteciligin zaman kavramini gözetmeden, hayatindan taviz vererek yapilan zor bir meslek olduguna dikkati çeken Kilca, sunlari kaydetti:

"Basin farkli perspektif ve görüslerin seslendirilmesine imkan saglamasi, aksakliklari dile getirmesi ve toplumsal bilinci güçlendirmek için önemli bir isleve sahiptir. Yasanan her gelismeden haberdar olmamizi saglayan, ülkemizin büyümesine, gelismesine ve kalkinmasinda önemli katkilar sunan basinin bu baglamda kutsal bir görev ifa ettigini düsünüyorum. Konya basini da köklü bir geçmise sahip olmasinin yaninda önemli bir kurumsal hafizaya ve arsive de sahiptir. Konya'nin sosyo-kültürel ve ekonomik gelismelerine çalismalariyla katki saglayan yerel basin çalisanlari basta olmak üzere bütün basin camiasinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami'ni kutluyorum."

Kaynak: AA