Israil Askerleri Bati Seria'daki Gösterilerde 64 Filistinliyi Yaraladi

Filistinliler, yasa disi Yahudi yerlesim birimlerini protesto etmek için Bati Seria'nin Nablus kentine bagli Beyta ve Beyt Decin ile Kalkiliya kentine bagli Kefr Kaddum beldesinde gösteriler düzenledi.

Israil askerleri, isgal altindaki Bati Seria'nin çesitli bölgelerinde yasa disi Yahudi yerlesim birimlerini protesto etmek isteyen Filistinlilere müdahale etti, biri agir olmak üzere 64 Filistinli yaralandi.

Görgü taniklarindan alinan bilgiye göre, Israil'in Bati Seria'da insa ettigi yasa disi Yahudi yerlesim birimlerini protesto etmek isteyen Filistinliler, Nablus'a bagli Beyta beldesinde gösteri düzenledi.

Israil güçleri göstericileri dagitmak için göz yasartici gazin yani sira gerçek ve plastik mermiler kullanirken, Filistinliler ise askerlere tasla karsilik verdi.

Filistin Kizilayindan yapilan yazili açiklamada, Israil askerlerinin Beyta beldesindeki gösteriye müdahalesinde 9 kisinin gerçek, 34 kisinin de plastik mermiyle vurularak, 16 kisinin ise çesitli sekillerde yanik olusmasi ve düsme sonucu yaralandigi belirtildi.

Öte yandan Bati Seria'nin Nablus kentine bagli Beyt Decin beldesinde düzenlenen gösteriye de müdahale eden Israil askerlerinin 5 Filistinliyi plastik mermilerle yaraladigi kaydedildi.

Ayrica Kalkiliya kentine bagli Kefr Kaddum beldesinde de Filistinliler, Israil'in yasa disi yerlesim birimi insa ve genisletme faaliyetlerine karsi gösteri düzenledi.

Nablus'un çevre beldeleri basta olmak üzere isgal altindaki Bati Seria'nin çesitli bölgelerinde her cuma, Ayrim (Utanç) Duvari ve yasa disi Yahudi yerlesim birimleri insasini protesto etmek için gösteriler düzenleniyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki Filistin topraklarinda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.
Kaynak: AA