Filipinler, Delta Varyanti Nedeniyle Malezya Ve Tayland'dan Seyahatleri Yasakladi

Malezya ve Tayland'in da eklenmesiyle Filipinler'e seyahat yasagi olan ülke sayisi 10'a yükseldi.

Filipinler, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bulasici Delta varyantinin yayilmasini engellemek amaciyla seyahat yasagini Malezya ve Tayland'i kapsayacak sekilde genislettigini duyurdu.

Hükümet Sözcüsü Harry Roque, devlet tarafindan isletilen Halk Televizyon Agi'nda yaptigi açiklamada, "Cumhurbaskanimiz, seyahat yasagina dahil olan ülkeler arasina Malezya ve Tayland'i da ekleme karari aldi." dedi.

Roque, seyahat kisitlamalarinin 31 Temmuz'dan itibaren geçerli olacagini belirtti.

Bu ülkelerden gelen yolcularin, yasagin yürürlüge girecegi tarihe kadar Filipinler'e girmesine izin verilecek ancak 14 gün karantinada kalmalari istenecek.

Filipinler daha önce Endonezya, Hindistan ve Birlesik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere 8 ülkeden yolcularin ülkeye girisini yasaklamisti.

Toplam vaka sayisi 1 milyon 537 bin 97'ye ulasan Filipinler'de bugüne kadar 26 bin 891 kisi Kovid-19 nedeniyle hayatini kaybetti.

Ülkede görülen 47 Delta varyanti vakasindan 3'ü ise yasamini yitirdi.

- Güneydogu Asya'da aktif vaka sayisi 1 milyonu geçti

Güneydogu Asya'daki aktif Kovid-19 vakalarinin sayisi 1 milyonu asti. Güneydogu Asya Uluslar Birligi (ASEAN) üye ülkeleri toplam 1 milyon 29 bin 758 rakamini bildirdi.

Bölgedeki en çok etkilenen ülke olan Endonezya, 561 binden fazla aktif vaka kaydetti ve onu 142 bin vakayla Malezya izledi.

Tayland 137 bin 58 vakayla üçüncü, Myanmar ise 70 bin 70 vaka sayisiyla dördüncü sirada yer aliyor.

Brunei, 41 vakayla en az aktif vakaya sahip ASEAN ülkesi olurken, bölgede 132 milyon dozdan fazla Kovid-19 asisi uygulandi.
Kaynak: AA