Dagcilik Sporcusu Erdek Cennet, Amanoslarin Zirvesine Tirmandi

Solo alpinist, 2 bin 240 metre yüksekte essiz manzarayi kamerasiyla kaydetti.

Profesyonel dagci Erdek Cennet, 2 bin 240 metre yükseklikteki Amanos Daglarinin zirvesi Migir Tepesi'ne tirmandi.

Balikesir'de yasayan ve aldigi egitimlerin ardindan yüksek irtifa dagciligi yapmaya baslayan Erdek Cennet, solo alpinist tirmanislar için çok sayida sehirde "81 Ilde 81 Zirve Anadolu Parsi Projesi" kapsaminda etkinlik düzenledi.

Proje kapsaminda Amanos Daglarinda da tirmanis yapmayi kararlastiran Erdek Cennet, zirve yolculuguna Dörtyol ilçesi Harakese Mahallesi'nden basladi.

2 bin 240 metre yükseklikteki Migir Tepesi'ne tirmanan solo alpinist, zorlu yolculugunu ve zirveden Amanos Daglarinin güzelligini kamerasiyla kaydetti.

Erdek Cennet, yaptigi açiklamada, daha önce 5 bin 137 metre yükseklikteki Agri Dagi'na tirmandigini hatirlatti.

"81 Ilde 81 Zirve Anadolu Parsi Projesi" kapsaminda 81 ildeki en yüksek rakimli daglarin zirvelerine solo tirmanis yaptigini belirten Erdek Cennet, sunlari kaydetti:

"Projem kapsaminda 18. il Hatay oldu. 2 bin 240 metre yükseklikteki Migir Tepesi'ne tirmanisimi basariyla gerçeklestirdim. Kelebekler Yolu olan rotam boyunca ormanin essiz manzarasi ve serinligi bana eslik etti. Bulutlari içime çekmenin harika duygusunu yasadim. Zirve tirmanisim yaklasik 16 kilometre sürdü. Tirmanisim sirasinda gördügüm doga güzellikleri muhtesemdi. Zirve etkinligimi günübirlik olarak tamamlamis oldugum için çok mutluyum."
Kaynak: AA