Cumhurbaskani Erdogan Selden Etkilenen Arhavi'de Vatandaslara Hitap Etti Açiklamasi

'Bu zarar tespitleriyle beraber, en kisa zamanda sizlere gerekli olan ödemeleri yapmak suretiyle insallah bu zarar tespitinden sizleri kurtarmanin gayreti içerisinde olacagiz'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Artvin'in Arhavi ilçesindeki sel felaketine iliskin hasar tespit çalismalarinin sürdügünü, hak sahiplerine ödemelerin en kisa zamanda yapilacagini bildirdi.

Erdogan, siddetli yagis nedeniyle sel meydana gelen Arhavi'de, Yeni Cami'den vatandaslara hitap etti.

Kuzey Kibris Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) seyahatinde, Arhavi'de meydana gelen sel felaketini oradan takip ettigini animsatan Erdogan, ilçenin felaket karsisinda çok anlamli bir feraset, anlamli bir sabir gösterdigini ve felaketin boyutunun çok ileri derecede oldugunu söyledi.

Erdogan, zarar tespit çalismasinin devam ettigini belirterek, "Bu zarar tespitleriyle beraber, en kisa zamanda sizlere gerekli olan ödemeleri yapmak suretiyle insallah bu zarar tespitinden sizleri kurtarmanin gayreti içerisinde olacagiz." diye konustu.

Hükûmetin bu tür olaylar karsisinda herhangi bir sikintisinin olmadigina isaret eden Erdogan, "Biz çok daha büyük felaketlerin altindan kalktik. Çok daha büyük felaketleri biliyorsunuz, Elazig'da ve Van'da buralarla mukayese edilemez. Bu tür felaketleri orada telafi ettik, çözdük, hallettik ve burayi haydi haydi hallederiz. Yeter ki cana gelmesin. Tabii 6 kardesimiz rahmetli oldu, 2 tane su anda aranmakta olan kardeslerimiz var bunlari da arama çalismalarimiz devam ediyor. Dua edin, dua edelim insallah onlari da bir an önce bulalim." ifadesini kullandi.

Erdogan, Arhavi'nin durusunu canigönülden alkisladigini belirterek, "Az önce Içisleri Bakanim da onu söyledi 'Ilk andan itibaren.' dedi 'Arhavi hep böyle dimdik durdu, en ufak bir burada çilginlik göstermediler.' dediler ki 'sabir' ve siz sabrettiniz. Sizin sabrettiginiz bu yerde idarecileriniz olarak bize düsen nedir, biz de bu sabreden vatandaslarimiza karsi ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacagiz. Konut noktasinda sikinti varsa ki burada ona benzer önümüze pek ciddi bir fatura çikmadi. Daha çok nakdi, o da esnaflarimizin sikintisi var, esnaflarimizin bu sikintilarini insallah bir an önce gidererek esnaflarimizin tabii ekmek kapisi ve ekmek teknesi. Insallah onlari da bir an önce giderecegiz. Içisleri Bakanim, AFAD hep birlikte bunu takip ederek ödemleri en kisa zamanda insallah yaparak sizlere ulastiracagiz." seklinde konustu.

Felaketin bir imtihan olduguna dikkati çeken Erdogan sunlari söyledi:

"Sabretmek o da ayri bir imtihandir, Arhavi bunu gösterdi. Sunu bilesiniz ki bu kardesleriniz de bu tür felaketler karsisinda biz pes etmeyiz. Imkanimiz var, gücümüz var yani Türkiye eski Türkiye degil. Su anda güçlü bir Türkiye var ve bu güçlü Türkiye insallah esnafini darda ve yolda birakmaz bunu böyle biliniz. Su anda bakan arkadaslarim yanimda, milletvekili arkadaslarim yanimda, Valimiz ve Kaymakamimiz, hepsi yanimda. Belediye baskani hakeza hepsi yanimizda ve hep birlikte insallah söyle düze çikana kadar bu isi halledecegiz, bu isi bitirecegiz ve böylece de insallah benim Arhavili kardeslerim 'Allah devletimizden razi olsun.' diyene kadar."

Erdogan, vatandaslara tesekkür ettikten sonra hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Su anda aranmakta olan kardeslerimize de Allah'tan niyazimiz odur ki bu iki kardesimizi de bir an önce bulmak suretiyle en azindan ailelerine onlarinda huzura kavustuklarini hep beraber görelim istiyorum." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Artvin'in Arhavi ilçesinde yürütülen çalismalari helikopterle havadan inceledi ve Arhavi 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu'nu ziyaret etti.

Daha sonra selin en çok etkiledigi Bogaziçi Mahallesi'ne giden Erdogan, burada araçtan inerek vatandaslari selamladi, "geçmis olsun" dileklerini iletti.

Arhavi Yeni Cami önünde bekleyen vatandaslara hitap eden Erdogan, daha sonra helikopterle ilçeden ayrildi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Arhavi ziyaretine Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun da eslik etti.
Kaynak: AA