Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Biz Çok Daha Büyük Felaketlerin Altindan Kalktik'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye’nin çok büyük felaketlerin üstesinden geldigini belirterek “Elazig’da, Van’da burayla mukayese edilemeyecek felaketleri telafi ettik ve burayi haydi haydi hallederiz; Yeter ki cana gelmesin” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Biz Çok Daha Büyük Felaketlerin Altindan Kalktik'
Siddetli yagislar nedeniyle sel felaketinin yasandigi Rize ve Artvin’de incelemelerde bulunmak üzere bugün ögle saatlerinde memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine gelen Cumhurbaskani Erdogan, Güneysu ilçesindeki incelemelerinin ardindan Il Afet Koordinasyon Merkezi’nde afetle ilgili brifing aldi. Brifing sonrasi Erdogan, helikopterle dün sel felaketi yasanan Artvin’in Arhavi ilçesine geçti. Havadan incelemelerde bulunan Erdogan, ardindan Yeni Camii balkonundan meydandaki ilçe halkina hitap etti.

“Bugün gördüm ki burada felaketin boyutu çok ileri derecede” diyen Erdogan “Fakat ne olursa olsun suanda zarar tespit heyetlerimiz çalismalarini yapti ve yapiyorlar. Bu tespitlerle beraber en kisa zamanda sizlere gerekli olan ödemeleri yapmak suretiyle bu zarar tespitinden sizleri kurtarmanin gayreti içerisinde olacagiz. Biz çok daha büyük felaketlerin altindan kalktik. Elazig’da, Van’da burayla mukayese edilemeyecek felaketleri telafi ettik ve burayi haydi haydi hallederiz. Yeter ki cana gelmesin” diye konustu.



“En ufak bir burada çilginlik göstermediler; dediler ki sabir”

Felaket karsisinda Arhavi halkinin gösterdigi sabri takdir eden Erdogan “Ben Arhavi’nin bu durusunu cani gönülden alkisliyorum. Az önce Içisleri Bakanim da onu söyledi.

Ilk andan itibaren Arhavi hep böyle dimdik durdu. En ufak bir burada çilginlik göstermediler. Dediler ki sabir ve siz sabrettiniz. Sizin sabrettiginiz bu yerde idarecileriniz olarak bize düsen de biz de bu sabreden vatandaslarimiza karsi ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacagiz. Konut noktasinda pek ciddi bir fatura çikmadi. Daha çok esnaflarimizin nakdi sikintilari var. Onlari biran önce giderecegiz. Içisleri, AFAD hep birlikte takip ederek ödemelerini en kisa zaman yaparak sizlere ulastiracagiz” seklinde konustu.



“Felaket imtihandir”

“Felaket imtihandir. Ona sabretmek o da ayri bir imtihandir. Arhavi bunu gösterdi” ifadelerini kullanan Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

“Sunu bilesiniz ki bu kardesleriniz de bu tür felaketler karsisinda biz pes etmeyiz. Imkanimiz ve gücümüz var. Türkiye eski Türkiye degil. Suanda güçlü bir Türkiye var. Ve bu güçlü Türkiye esnafini darda, yolda birakmaz bunu böyle biliniz. Suanda bakanlarim, milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamimiz, belediye baskanimiz hepsi yanimizda. Hep birlikte düze çikana kadar bu isi halledecegiz, bu isi bitirecegiz ve böylece de benim Arhavili kardeslerim Allah devletimizden razi olsun diyene kadar devam edecegiz. Tekrar ölenlere Allah’tan rahmet, aranmakta olan 2 kardesimizi de bulmak suretiyle ailelerini huzura kavustuklarini hep beraber görelim istiyorum. Sagolun, var olun.”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, daha sonra ilçeden helikopterle ayrilarak Rize’ye hareket etti.
Kaynak: İHA