Bayramin Son Gününde Cigercilerde Uzun Kuyruklar Olustu

Edirne’de Kurban Bayrami’nin son gününde tava ciger yemek isteyen yerli ve yabanci turistler, cigerciler önünde uzun kuyruk olusturdu.

Bayramin Son Gününde Cigercilerde Uzun Kuyruklar Olustu
Edirne’de ‘tava ciger’ yerli ve yabanci turistlerin vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor. Kurban Bayrami dolayisiyla Edirne’ye gelen yerli ve yabanci turistler, bayramin son gününde cigerciler önünde uzun kuyruk olusturdu. Edirne tava cigerini yemek için sirada bekleyen Erkut Kökter adli vatandas, “Bayram tatili için Istanbul’daydik ondan sonra Kirklareli’ne gittik ve en son olarak Edirne tava cigerini yemek için buradayiz. Edirne’de hem Selimiye camisini dolastik hem de cigeri yemek için sirada bekliyoruz. Edirne çok güzel bir yer hem cigeriyle hem de camisi ile meshur burada da uzun kuyruklarin olusmasi normal bir sey diye düsünüyorum” dedi.

Istanbul’dan ciger yemek için Edirne’ye gelen Suna Atal, “Biz her seferinde buraya ciger yemeye geliyoruz ve Edirne’nin cigeri burada beklemeye deger diye düsünüyorum. Yaklasik 15 dakikadir burada bekliyoruz. Siranin bize gelebilmesi için 15 dakika daha bekleyecegiz galiba” seklinde konustu.

Sira bekleyen Sevgi Korkmaz ise, “Bende Istanbul’dan geliyorum. Kiz kardesimle burada ciger yemek için sira bekliyoruz ama bu kadar sira beklemesek daha iyi olacak çünkü baska yerlere de gidecegiz” diye konustu.

Edirne’nin cigerini yemek burada uzun kuyruklar olussa bile beklemeye deger oldugunu söyleyen Ali Negüzel, “Gezme babinda Tekirdag’dan geldik. Edirne cigerinin meshur oldugunu biliyoruz bedava da dagitilmiyor ama tadi lezzeti yerinde oldugu için burada sira beklemeye katlaniyoruz. Buraya ciger yemeye gelenler bilsinler ki, yaklasik olarak 45 dakika beklemek zorundalar. Tabi ki cigeri yemek istiyorlarsa” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA