Bayramin Son Günü Piknik Alanlari Doldu Tasti

Eskisehir’de Kurban Bayrami’nin dördüncü günü, güzel havayi firsat bilen vatandaslar piknik alanlarina akin etti.

Bayramin Son Günü Piknik Alanlari Doldu Tasti
Bayramin ilk günlerinde kurbanliklarla ugrasan vatandaslar son günlerinde ise piknik alanlarinda mangala yöneldi. Eskisehir sehir merkezine yaklasik 7 kilometre uzaklikta olan Regülatör Piknik Alanina akin eden vatandaslarin kalabalik nedeniyle oturacak yer bulmakta güçlük çektigi görüldü.

Sehir merkezinden uzak ve dogayla iç içe olmak isteyen vatandaslar hem piknik yapti hem de ailecek güzel vakit geçirdi.

“Fiyatlarin yüksek olmasindan dolayi sahil kenarina gidemedik”

Piknik alaninda ailesiyle birlikte mangal yapan Mert Özbek, fiyatlarin pahali olmasi nedeniyle sahil kesimlerine gidemedigini söyledi.

Tatilin keyifli geçtigini anlatan Özbek, “Bayrami ne zamandir bekliyorduk. Hem kalabaliktan dolayi hem de fiyatlarin yüksek olmasindan dolayi sahil kenarina gidemedik. Önce Istanbul’a ailemizin yanina gittik. Sonra buradaki ailemizin yanina geldik. Ankara’da yasiyoruz, Pazar günü de oraya dönecegiz. Bekledigim gibi insanlar her yeri doldurmus. Pandemi kurallarina da uyulmuyor. Ben su an mangal yaptigim için maskemi çikardim yanlis anlasilmasin. Simdilik tatil keyifli geçiyor bizim için” diye konustu.



“Bayram tatilini degerlendirmek istedik”

Mangal yakmak için mesire alanina gelen bir baska vatandas Mehmet Kazan ise insanlarin açik alanlari özledigi için kalabaliklar olustugunu söylerken, ailesiyle birlikte bayram tatilini degerlendirmek için piknik yapan Mehmet Uysal sunlari söyledi:

“Ailemizle beraber buraya mangala geldik. Malum bayram tatilini iyi degerlendirmek istiyoruz. Biz de bugün ayagimizin tozuyla geldik. Normalde sehir disinda tatildeydik. Tüm dünyanin içinde bulundugu pandemi döneminde insanlar hem maddi olarak hem de ruhsal olarak bunalimin içine girdi. Böyle zamanlarda insanlarin firsatlari degerlendirmesi ciddi anlamda iyi geliyor. Yasanan bu yogunlugu da ben buna bagliyorum.”
Kaynak: İHA