Bayram Tatilinin Gözdesi Pamukkale Oldu

Kurban Bayrami’nda Pamukkale on binlerce yerli ve yabanci turisti agirladi. Pamukkale Belediyesinin beyaz cennet Pamukkale travertenlerinin eteklerindeki Kocaçukur Tesisleri ve Pamukkale Havuzlari ile Seyir Tepesi Sehir Ormani en çok ilgi gören noktalar oldu.

Bayram Tatilinin Gözdesi Pamukkale Oldu


Mübarek Kurban Bayrami tatili 9 gün olarak ilan edilmisti. Bu süre içinde vatandaslar kurban ibadetlerini yerine getirirken, kalan zamanlarda Pamukkale’nin tarihi ve dogal güzelliklerini görmeyi tercih etti. UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki yer alan Pamukkale travertenlerinin etegindeki Pamukkale Belediyesi Kocaçukur Tesisleri halkin en çok ragbet ettigi yerlerden biri oldu. Yerli ve yabanci turistler travertenlerin eteginde muhtesem güzelligi görme imkanina sahip olurken, Kocaçukur Göleti’nde kano keyfi yapanlar da farkli bir deneyim yasamis oldu. Pamukkale Belediyesi Kocaçukur Tesisleri’nin hemen yaninda yer alan ve antik havuzdaki sularla doldurulan Pamukkale Havuzlari da bayram tatilinde halkin hizmetinde oldu. Travertenlerin eteklerindeki havuzda muhtesem manzarayi izleyerek sicak havada yüzme imkani bulan vatandaslar, adeta havuzlari doldurdu.

Seyir Tepesi Sehir Ormani doldu tasti

Türkiye’nin en büyük tematik kent ormani unvanli Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani, bu dönemde on binlerce kisiyi agirladi. Essiz Denizli manzarasinin yani sira selale park basta olmak üzere, dev horoz heykeli, seyir salincagi, sessiz bahçe, turan yolu, kamp alanlari, kafeteryalar ve çocuk oyun alanlari en çok ilgi gören noktalar oldu. Adrenalin tutkunlari ise 5 kuleli zipline, macera parkuru ve dag kizagi gibi alternatifleri degerlendirirken, muhtesem Denizli manzarasini gören ziyaretçiler bol bol fotograf çektirerek Seyir Tepesi Sehir Ormani gezilerini ölümsüzlestirdiler. Pamukkale Belediyesi tüm tesisleri her gün on binlerce yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapmaya devam ediyor.

“Denizli’de gezecek çok güzel yerler olusmus”

Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani’ni gezen misafirler her bir noktasina hayran kaldilar. Bursa’dan gelen Mustafa Keser, Denizli’ye böyle güzel yerlerin kazandirilmasindan dolayi mutlu oldugunu ifade ederek, “Denizli’de gezecek çok güzel yerler olusmus. Onlardan biri de Seyir Tepesi. Burayi çok begendim. Ailece burada güzel vakit geçirdik. Burada güzel anilar biriktirdik. Pamukkale Belediyesi’ne böyle güzel bir tesis kazandiran herkese tesekkür ederim” dedi.



“On binlerce kisiye hizmet etmek bizi mutlu etti”

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki tüm vatandaslarin Kurban Bayrami’ni kutlayarak, “9 gün olan bayram tatilinde Pamukkale Belediyesi tesisleri halkimizin hizmetinde oldu, olmaya devam ediyor. Hem Pamukkale travertenlerinin etegindeki Kocaçukur Tesislerimiz, hem de yine ayni yerde bulunan ve suyu antik havuzdan gelen Pamukkale Havuzlarimiz yerli ve yabanci turistlerimizin yogun olarak ilgi gösterdikleri alanlar oldu. Türkiye’nin en büyük tematik kent ormani Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani da kente farkli bir açidan bakmak isteyenlerin ugrak noktasi haline geldi. Ayrica hem çocuklarin hem de ailelerinin güzel vakit geçirebildikleri Seyir Tepesi, macera tutkularini da agirliyor. Tüm tesislerimizde her gün on binlerce kisiye hizmet etmek bizi mutlu etti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA