Bakan Koca'nin Paylastigi Güvercini Tedavi Eden 112 Saglik Ekibi Konustu

Gaziantep’te 112 Acil Saglik ekibi yolda denk geldikleri yarali bir güvercini tedavi ettikten sonra 2 gün bakimini üstlendi. Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin görüntülerini paylastigi saglik ekibi o anlari anlatti.

Bakan Koca'nin Paylastigi Güvercini Tedavi Eden 112 Saglik Ekibi Konustu
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin Gaziantep’te 112 Acil Saglik ekibinin yarali bir güvercini tedavi etme anlarini paylasmasi sosyal medyada büyük yanki buldu. Sosyal medyada binlerce kez begenilen görüntülerde saglikçilarin yarali güvercini tedavi etmesi vatandaslar tarafindan büyük takdir topladi. Acil Saglik Hizmetleri Daire Baskanligina bagli 2 No’lu Acil Saglik Hizmeti Istasyonu ekibi yolda bulduklari yarali güvercini tedavi ettikten sonra 2 gün boyunca istasyonda misafir etti. Ayagi kirilan güvercin istasyonda 2 gün boyunca gördügü tedavi sonucunda sagligina kavustu. Saglik Bakani Koca’nin paylastigi kahraman saglikçilar Ihlas Haber Ajansi’na konustu.



“O an çok güzeldi”

Olaydan çok etkilendigini paylasan Doktor Hülya Alkus, güvercine yardimci olmanin kendisini çok mutlu ettigini belirtti.

Olayin yasandigi gün bayramin ilk günü oldugunu aktaran Alkus, “Grup arkadaslarimiz Hande Elif Tan ile Süleyman Ak’la birlikte vaka dönüsündeydik. Vakadan dönerken yolda yarali bir güvercine denk geldik. Hemen soförümüz Süleyman abiye söyledim. Ambulansi durdurduk. Geri geri geldik. Ambulanstan indigimizde güvercin yasiyordu. Güvercin yürümeye çalisirken düsüyordu. Elimize aldik. Kontrol ettigimizde ayaginda yarasi vardi. Süleyman abiye ‘Bunu alalim burada birakmayalim’ dedim. O da hemen kabul etti. Ambulansa alarak istasyona getirdik. O an çok güzeldi” dedi.



“Gelen tepkiler bizi çok mutlu etti”

Yarali güvercine tedavinin ardindan bir yuva yaptiklarini anlatan Alkus, “Bir koliyi bosaltarak ona yuva yaptik. 2 gün boyunca burada kaldi. Dün ayagi tam iyilesmis. Onun uçusunu göremedim. Ona çok üzüldüm. Görüntü paylasildiktan sonra arkadaslar ‘Veterinere götürmek akliniza gelmedi mi?’ diye sordu. O an gelmedi. Çünkü o an bizim yapabilecegimiz bir sey vardi. Ayaginda yara vardi. Soförümüz Süleyman abide güvercinden anliyordu. Fahrettin Koca’nin da orada saglik çalisani kalbi dedigi gibi o cümle çok hosumuza gitti. Gelen tepkiler bizi çok mutlu etti. Fahrettin Koca’ya, Ümit Mutlu Tiryaki’ye ve Vejdi Yildiz’a çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Bizim için bütün canlilar çok kiymetlidir”

Acil Tip Teknisyeni Hande Elif Tan ise yarali olan güvercini o sekilde birakamayacaklarini söyledi.

Ambulanstan vakaya gider gibi indiklerini dile getiren Tan, “Yarali güvercin uçamiyordu. Onu orada biraksaydik vicdanimiz rahat etmezdi. Sürücümüz Süleyman abi de kustan anliyordu. Ayaginda yarasi vardi. Ayagina pansuman yaptik. Oradaki amacimiz kusu iyi etmekti. Bizim için bütün canlilar çok kiymetlidir. Biz tedavi esnasinda görüntü aldik ama onu kendi grubumuza atacaktik. Isin bu noktaya gelecegini hiç tahmin etmedik. Bizim için her canli kiymetlidir. Insan ya da hayvan olarak ayirmayiz. Her saglikçi için vicdan çok önemlidir. Bunu her zaman söylüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA