773 Yillik Tarihi Köprüyü Sprey Boyalarla Tahrip Ettiler

Kirsehir merkez Kesikköprü köyünde Kizilirmak üzerinde kurulu olan 773 yillik tarihi Kesikköprü’nün sprey boyalarla boyanmasi tepkilere neden oldu.

773 Yillik Tarihi Köprüyü Sprey Boyalarla Tahrip Ettiler
Kirsehir merkez Kesikköprü köyünde Kizilirmak üzerinde kurulu olan 773 yillik tarihi Kesikköprü’nün üzeri sprey boyalar ile boyandi. Kirsehir’den Aksaray’a gezi için giden ve tarihi köprü üzerinden geçen Sosyal Bilgiler Ögretmeni Senol Dönmez, köprünün halinin içler acisi oldugunu söyleyerek, "Köprü üzerinde yüzyillar öncesine gittim. Kervanlarin binlerce kiloluk yükü tasidiklarini düsündüm. Mogol zihniyetliler ise dedelerinin yaptigi köprüyü yok etmek için çalismislar. Orta Çag zihniyetli barbarlar tarihe verdiginiz zarar için elleriniz kirilsin" dedi.

1248 yilinda Anadolu Selçuklulari tarafindan yaptirilan ve tarihi Ipekyolu güzergahinda bulunan köprü, Kirsehir ile Konya’yi birbirine baglamak için yapilmis ve Türk mimarisinin önemli eserlerinden biri... 400 metre uzunlugunda, 6 metre genisliginde ve 13 gözlü olan köprü, 1616, 1849, 1925 ve 2004 yillarinda da onarim gördü. Kesikköprü Kervansarayi olarak da bilinen tarihi Cacabey Kervansarayi’nin bakimsizlik nedeniyle yok olma tehdidiyle karsi karsiya kalmasi ve bölgede herhangi bir koruma çalismasinin olmamasi da tepki olusturdu.
Kaynak: İHA