15 Temmuz Demokrasi Otogari'nda Bayram Dönüsü Yogunlugu Yasaniyor

Kurban Bayrami tatilini sehir disinda geçiren Istanbullularin kente dönmeye baslamasiyla 15 Temmuz Demokrasi Otogari'nda yogunluk yasaniyor.

9 günlük bayram tatili için memleketlerine veya tatil beldelerine giden vatandaslar, Istanbul'a dönüs yolculuguna basladi.

Istanbul'a dönüslerde sehirlerarasi otobüsleri tercih eden vatandaslar, Esenler'deki 15 Temmuz Demokrasi Otogari'nda yogunluk olusturdu.

Bir otobüs firmasi yetkilisi Yusuf Sahin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dönüs yogunlugunun bugün baslayip pazar günü geceye kadar sürecegini dile getirerek, "Kurban Bayrami’ndan önce Istanbul’dan gidisler yogundu, su an bayram dönüsü olarak yolcularimizi memleketlerinden getiriyoruz. Yogunluk su an Anadolu’dan buraya dogru" dedi.

Otobüs firmasi çalisani Nihat Uçar ise Istanbul’dan giden araçlarin genel olarak bos oldugunu belirterek, "Dönüslerde bir hafta boyunca yogunluk olur. Buradan gidislerde sira araçlari bos oldugu için ek sefer düzenlemeye gerek yok" diye konustu.

Baska bir otobüs firmasi görevlisi Remzi Kursungöz ise Istanbul’dan gidislerde yogunlugun bittigini, dönüslerde ise araçlarda yer olmadigini söyledi.

Kaynak: AA