Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Güneysu Ilçesinde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Geçen haftaki selden kaynaklanan riskli evler konusunda, hemen hemen riskli evlerin tamami tahliye edildi. Orada herhangi bir risk unsuru söz konusu degil. Ancak yagmurla ilgili gerekli bütün çagrilari da ayni sekilde devam ettiriyoruz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, sel ve heyelanlardan etkilenen Rize'de beklenen yeni yagisla ilgili, "Geçen haftaki selden kaynaklanan riskli evler konusunda, hemen hemen riskli evlerin tamami tahliye edildi. Orada herhangi bir risk unsuru söz konusu degil. Ancak yagmurla ilgili gerekli bütün çagrilari da ayni sekilde devam ettiriyoruz." dedi.

Soylu, 14 Temmuz Çarsamba aksami meydana gelen sel ve heyelandan etkilenen Rize'nin Güneysu ilçesinde incelemelerde bulundu.

Hükümet binasi ve Tenzile Erdogan Ilçe Devlet Hastanesinin bulundugu alandaki çalismalari inceleyen Soylu, çalismalarla ilgili Rize Valisi Kemal Çeber ve diger yetkililerden bilgi aldi.

Görev basindaki personel ile vatandaslarin bayramini da tebrik eden Soylu, bazi çocuklara bayram harçligi verdi.

Incelemeleri sirasinda, bir gazetecinin bölgede beklenen yagis uyarisiyla ilgili sorusu üzerine, Vali Çeber'den bu konuda bilgi alan Soylu, konuyla ilgili belediye ve cami hoparlörlerinden uyarilar yapildigini, muhtarlara bilgi verildigini ve ilgili kurumlarin sosyal medya araciligiyla vatandaslari bilgilendirdigini söyledi.

AFAD'da yapacaklari toplantida, bölgedeki çalismalari ele alacaklarini ifade eden Soylu, "Son çalismalar ne noktada, hem arama kurtarma çalismalari ne noktadadir hem iyilestirme çalismalari hangi asamaya geldi, bütün bunlarla ilgili bir degerlendirme yapacagiz. Bu konuda atmamiz gereken bir adim varsa onu atacagiz." dedi.

Soylu, "Beklenen yagis öncesi tahliye edilmesi gereken evler var mi?" sorusu üzerine de, "Geçen haftaki selden kaynaklanan riskli evler konusunda, hemen hemen riskli evlerin tamami tahliye edildi. Orada herhangi bir risk unsuru söz konusu degil. Ancak yagmurla ilgili gerekli bütün çagrilari da ayni sekilde devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Bakan Soylu, daha sonra AFAD'a geçerek, burada yetkililerle basina kapali toplanti gerçeklestirdi.

Soylu'ya Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Fatma Varank, AK Parti Rize Milletvekili Osman Askin Bak, Güneysu Belediye Baskani Rifat Özer de eslik etti.
Kaynak: AA