Bakan Kurum, Rize'de Heyelanda Hayatini Kaybedenlerle Kaybolan Kisinin Ailesini Ziyaret Etti

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Rize'de yasanan sel ve heyelanda hayatini kaybedenlerle kaybolan kisinin ailesini ziyaret etti.

Kurum, Güneysu ilçesine bagli Tepebasi köyünde heyelanda kaybolan Halil Arici'nin annesi Sabriye, esi Hatice Arici ve kardeslerini ziyaret ederek bayramlasti, ardindan arama çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Kurum, "Seferberlik halindeyiz, insallah amcamizi bulacagiz, siz hiç merak etmeyin. Sonuna kadar burada olacagiz. Amacimiz en kisa sürede çalismalari sonuçlandirmak." dedi.

Hatice Arici'nin, "Allah hepsinden razi olsun. Biz bu kadar adami hiç görmedik, hepsi çalisiyorlar. Günesin altinda bayilanlar oldu. Haklarini bize helal etsinler." sözleri üzerine Kurum, "Siz hakkinizi helal edin." ifadesini kullandi.

Daha sonra AFAD koordinasyon sorumlusu ile görüserek çalismalar hakkinda bilgi alan Kurum, AFAD personeli ve gönüllülerle bayramlasti ve helallik istedi.

Bakan Kurum, daha sonra Ballidere köyünde Osman ve Hayati Karali'yi ziyaret ederek bayramlasti, heyelanda anneleri Aynur ile kardesleri Mustafa ve Ayse Karali'nin yasamini yitirmesi nedeniyle Karali ailesine bassagligi diledi. Kurum, Karali ailesinin ihtiyaçlari olup olmadigini sorarak, her türlü destegin saglanacagini dile getirdi.

Daha sonra Asmaliirmak köyüne giden Kurum, sel sularina kapilarak hayatini kaybeden Adem Yanik'in esi Havva Yanik ile görüstü. Kurum, Havva Yanik'in akrabalarinin yaninda kalmasi nedeniyle kisa sürede gerekli destegin saglanmasini istedi.

Kurum, ziyaretlerin ardindan Güneysu ilçe merkezinde çalismalari inceledi. Sel sularindan etkilenen Güneysu Tenzile Erdogan Ilçe Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Kurum, çalismalar hakkinda Il Saglik Müdürü Mustafa Tepe'den bilgi aldi.

Kurum, sel sularinda kaybolan kisinin bulunmasi amaciyla Salarha Deresi'nde arama çalismasi yürüten JAK timleri ile AFAD görevlilerini de ziyaret etti.

Çalismalara katilan görevlilerin bayramini kutlayan Kurum, "Hakkinizi helal edin. Hepiniz birer kahramansiniz. Bir an önce sonuç almak için canla basla çalisiyorsunuz." diye konustu.

Kurum, Muradiye beldesinde çöken evde hayatini kaybeden Cemal-Hacer Mert çiftinin çocuklarina da Rize merkezdeki evlerinde ziyarette bulundu. Çiftin çocuklarina bassagligi dileyen Kurum, aileye yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Bakan Kurum'a ziyaretlerinde Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avci, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin ile diger ilgililer eslik etti.

Kaynak: AA