Haber Arşivi

KKTC Cumhurbaskani Tatar, '20 Temmuz Baris Ve Özgürlük Bayrami' Töreninde Konustu Açiklamasi

'Baris Harekati ile Anavatan Türkiye’ye dil uzatanlar, tarihi gerçekleri çarpitmaya devam ediyorlar' 'Kibris Baris Harekati gerçeklesmeseydi, ikinci bir Girit faciasi yasanacak, bölgenin en stratejik yeri olan Kibris, Yunanistan’a ilhak edilecek, Türkiye’nin güney sahilleri kusatma altina alinacakti' 'Kapali Maras açilimi, Tasinmaz Mal Komisyonu üzerinden mülkiyet haklarina saygili ve hukuka uygun bir sekilde gerçeklestirilecektir' 'Kibris Adasi etrafinda kita sahanligimizdaki dogal kaynaklara esit hak sahibi olarak Anavatan Türkiye ile birlikte sahip çikma kararligi içerisindeyiz'.

20 Temmuz 2021 Salı   11:10:18

Kurbanlik Için Gelen Vatandasa Çorba Belediyeden

İçel’in merkez Akdeniz ilçe Belediyesi, ilçede kurulan kurban satis ve kesim yerlerine gelen vatandaslara ücretsiz çorba dagitti. Belediye Baskani Mustafa Gültak da Gündogdu Mahallesi’nde vatandaslarin bayramini kutlarken, isteyen vatandaslara çorba ikrami yapti.

20 Temmuz 2021 Salı   11:09:18

Gürcistan Ülkede Günlük Kovid-19 Vakalarindaki Artistan Endiseli

Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili, ülkesinde günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarin artmasindan endise duydugunu ifade ederek, vatandaslari asi olmaya çagirdi.

20 Temmuz 2021 Salı   11:09:17

MSB'den açıklama! 39 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı: Türk Silahlı Kuvvetleri, son 5 gün içinde Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığında bulunan toplam 39 teröristi etkisiz hâle getirdi. Teröristle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek.

20 Temmuz 2021 Salı   11:08:01

Bati Trakya'da Kurban Bayrami Coskusu

Bati Trakya'da camiler erken saatlerde bayram namazi kilmak isteyen Müslümanlarla dolup tasti.

20 Temmuz 2021 Salı   11:07:47

Saray'daki Menderesler Yilin Her Döneminde Görsel Sölen Sunuyor

Van'in Saray ilçesinde yüksek kesimlerdeki doga harikasi menderesler güzellikleriyle dikkat çekiyor.

20 Temmuz 2021 Salı   11:07:20

Kahraman Türk Silahli Kuvvetleri, Saldiri Hazirliginda Bulunan 39 Teröristi Etkisiz Hâle Getirdi

Milli Savunma Bakanligi (MSB), Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan son 5 gün içinde Suriye’nin kuzeyinde saldiri hazirliginda bulunan toplam 39 teröristi etkisiz hale getirildigini açikladi.

20 Temmuz 2021 Salı   11:07:18

Gürkan, Kibris'ta Coskuyla Karsilandi

20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami’na katilmak üzere Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetine giden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, adada bulunan Malatyali Dernekler ve ögrenciler tarafindan büyük bir cosku ile karsilandi.

20 Temmuz 2021 Salı   11:06:18

Kent Mezarliklari Ziyaretçilerini Agirlamaya Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi, kent merkezindeki 340 ve 13 ilçenin tamamindaki 4 bin 68 mezarligin temizlik, ilaçlama, budama, çiçek ekimi ve yol yapim çalismalarini gerçeklestirerek, mezarliklari Kurban Bayrami ziyaretlerine hazir hale getirdi.

20 Temmuz 2021 Salı   11:06:17

Arkadaslik Teklifini Reddeden Ögretmeni Öldürüp Intihar Girisiminde Bulunan Zanli Tedavisinin Ardindan Tutuklandi

Kayseri'nin Talas ilçesinde ögretmen Arife Nur Sarioglu'nu tabancayla öldürüp, intihar girisiminde bulunan ve hastanedeki tedavisi tamamlanan süpheli tutuklandi.

20 Temmuz 2021 Salı   11:05:50

Tekerlekli Sandalye Hayaline Kavusan Engelli Erdem'in Yüzü Bayramda Güldü

Düzce Iyilik Sevdalilari ve Yardimlasma Dernegi destegiyle akülü aracina kavusan bedensel engelli Erdem Albayrak, çifte bayram yasiyor Dernek Baskani Resit Kurt:Bir çocugun evde hapis olmasi, hiç istemedigimiz bir sey. Erdem, artik arkadaslariyla disariya çikip akülü arabasiyla dolasabilecek'

20 Temmuz 2021 Salı   11:05:49

Mersin Büyüksehir Belediyesi, Bu Bayramda Çocuklara 20 Bin Tatli Ulastiracak

İçel Büyüksehir Belediyesi’nin “Vahap Amca’yla Tatli Günler” araçlari, Kurban Bayrami’nda da mahalleleri dolasacak. 5 günde 5 ilçenin toplam 25 dezavantajli mahallesine ulasacak araçlarla çocuklara mamul, limonata ve dondurmadan olusan toplam 20 bin ürün dagitilacak.

20 Temmuz 2021 Salı   11:05:48

Amasyali Çiftçi, Annesinin Kabul Etmedigi Kuzu 'Kara Kiz'a Evladi Gibi Bakiyor

Kuzusuna bir bebek gibi ilgi gösteren, banyosunu yaptiran, disari çikarken de yaninda götüren Mustafa Koyuncu: 'Bana teklif edenler de oldu, 'sat bize' diye. Parayla, hiçbir sekilde bunun degerini ölçemem, çünkü bu çok farkli bir sey. Demek ki sevgi birçok seyi yaptiriyor. Anlatilmaz, yasanir'

20 Temmuz 2021 Salı   11:05:17

'Marmara'nin Sirin Kenti' Yalova Dogal Güzellikleriyle Ilgi Görüyor

Yalova, sifali sulari, masmavi denize sahip kiyilari, selaleleri, kamp ve mesire alanlariyla normallesme sürecinde tatillerini doga ile iç içe geçirmek isteyenleri agirliyor Kamp alani isletmecisi Ahmet Aydin: 'Sadece pandemiden degil, gürültüden de kaçabileceginiz bir yer burasi. Insanin bir nevi asisi doga. Kendinizi burada resetliyorsunuz'

20 Temmuz 2021 Salı   11:04:47

Dünyada Yasanan Her 1 Derecelik Sicaklik Artisi, Atmosferde Tutulan Su Buhari Miktarini Yüzde 7 Artiriyor

Atmosferde artan su buhari, özellikle Kuzey Atlantik Bölgesinde yogun ve sürekli yagislara neden oluyor NASA, en kötü senaryoda 2300'de deniz seviyesinin 5 metre artacagini tahmin ediyor Uzmanlara göre, Almanya'daki sele küresel isinmanin yani sira sehirlesme de olumsuz yönde etki etti Dünya Saglik Örgütü, devletlere selin zararlarini en aza indirmek için dere yataklari ve çevresi ile sehirlerde önlem almalarini tavsiye ediyor.

20 Temmuz 2021 Salı   11:04:19

Sanliurfa'da Suriyeli Kadinlar Örme Oyuncaklarla Aile Bütçelerine Katki Sagliyor

Bir grup gönüllünün baslattigi projeyle amigurumi egitimi alan kadinlarin ürettigi oyuncaklar yurt disina da gönderiliyor Gönüllülerden Dicle Üniversitesi doktora ögrencisi Rukiye Gülerce: 'Onlarin hayatina dokundugumuz için çok mutluyuz. Hem çevremiz hem sosyal medya araciligiyla Portekiz ve Italya'ya satislar gerçeklestirdik, hatta ABD'ye 20, Italya'ya 50 tane oyuncak gönderdik'

20 Temmuz 2021 Salı   11:04:18

'Dünya Hali' Dizisi 28 Temmuz'da Seyircilerle Bulusacak

TRT 1 ekranlarinin yeni dizisi "Dünya Hali", 28 Temmuz'dan itibaren gösterilmeye baslanacak.

20 Temmuz 2021 Salı   11:03:48

Kastamonu'da 'Kedi Dostu' Esnaf, Deposunda Can Dostlari Için Yuva Kurdu

Sokak kedileri için is yerinde bir köse olusturan Tansu Yesiltepe: 'Kedi yuvamiza 2021 yili içinde 120 kedi girisi oldu. Bunlarin içinde 5'ini kaybettik ama digerlerine saglikli sekilde baktik. 80'ini sahiplendirdik'Onlarin yaninda rahatliyorum. Stresli veya kizgin oldugumda yanlarina iniyorum, stresimi aliyorlar. Biri kafamda, biri kucagimda, biri kolumda rahatliyorum'

20 Temmuz 2021 Salı   11:03:47

Siparis Ettigi Tespihler Zamaninda Teslim Edilmeyince Nakkas Oldu

Balikesir'in Edremit ilçesinde emlakçilik yaparken nakkasligi ögrenen Resul Karakus, atölyeye dönüstürdügü ofisinde gümüs islemeli 300 tespih yapti Karakus: 'Türkiye'nin her tarafindan, yurt disindan ise daha çok Almanya, Hollanda, Fransa, Suudi Arabistan ve Arap ülkelerinden siparisler geliyor'.

20 Temmuz 2021 Salı   11:03:18

Kovid-19'U Atlatanlarin Devam Eden Sikintilarina Iliskin Ilk Veriler Ortaya Çikti

Diskapi Yildirim Beyazit Egitim ve Arastirma Hastanesi Kovid19 Takip Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Cenk Aypak: 'Hastalarda en sik görülen sikayetler nefes darligi, yorgunluk, halsizlik, kas ve eklem agrilari ile kalp agrisi. Bunun yaninda unutkanlik, hafiza zayiflamalari, uyku bozukluklari sikayetleriyle de karsilasiyoruz' 'Kovid19'un atlatilmasinin ardindan ilk 3 aylik periyotta en sik gördügümüz sikayetler nefes darligi, kas agrilari ile unutkanlik'

20 Temmuz 2021 Salı   11:03:17

'Turizmin Baskenti'nde Rus Turist Yogunlugu Artti

Yilbasindan 15 Temmuz'a kadar Antalya'ya gelen 2 milyon 401 bin 470 yabanci turistin 765 bin 706'sini Ruslar olusturdu Vali Ersin Yazici: 'Yogunlugun kasim ayina kadar sürmesini bekliyoruz'.

20 Temmuz 2021 Salı   11:02:49

Kovid-19 Nöbetindeki Saglik Çalisanlarinin Buruk Ama Umutlu Bayrami

Ankara Sehir Hastanesi Kovid19 yogun bakim servisinde görev yapan Doktor Mehmet Eren Yüksel: 'Bayramda Kovid19 geçiren hastalarimizi tedavi etmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Tatil yapmiyoruz, hastalarimizin yaninda olacagiz. Onlar iyilesirse bizim için en büyük bayram olacak' Doktor Önder Özen: 'Yogun bakim doluluk oraninda hafif bir azalma oldu ama bu bir gösterge degil, hala tüm odalarimiz dolu. Lütfen rehavete kapilmayalim. Daha güzel bayramlari yasayalim dilerim' Yogun bakim hemsiresi Seyma Abacioglu: 'Asilamadan dolayi hasta sayimiz biraz azalmis durumda. Bu sekilde devam etmesini diliyorum. Tüm vatandaslari asilarini olmaya davet ediyorum. Insallah bu sevdiklerimizden ayri geçirdigimiz son bayram olur'

20 Temmuz 2021 Salı   11:02:48

FETÖ'cü Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü'nden firar etmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Darbe girişiminin başarısızlığa uğradığını anlayan Öksüz, 16 Temmuz sabahı saatler 11.02'yi gösterdiğinde sözde Jandarma Genel Komutanlığı mahrem imamı Nurettin Oruç ile Öğretmenler Gazinosu'nun önünde kameralarca kaydedildi. Kısa bir süre burada kalan Öksüz ve Oruç'u, bir grup darbeci askerin uğurladığı kayıtlarda yer aldı. Öksüz'ün Akıncı Üssü'nden firar etmeden önceki bu görüntüleri, Akıncı Üssü'nde olmadığını iddia eden darbecileri bir kez daha yalanladı.

20 Temmuz 2021 Salı   11:02:47

BAYKAR'dan bayram müjdesi! Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin görüntüleri ilk kez paylaşıldı!

Türkiye’nin yerli savaş uçağı MMU hakkında flaş bir gelişme yaşandı. BAYKAR’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin ilk görüntüleri paylaşıldı. Twitter’dan yapılan açıklamada “Muharip İnsansız Uçak Sistemi (#MİUS) projemizin kavramsal tasarım görsellerini ilk kez paylaşıyoruz. Milletimize ve tüm İslam alemine sağlıklı ve mutlu bir #KurbanBayramı dileriz” denildi.

20 Temmuz 2021 Salı   11:02:41

Türkiye, Ilk Çok Partili Demokrasi Sinavini 21 Temmuz 1946 Seçimlerinde Verdi

Cumhuriyet'in kurulmasinin ardindan birçok kez çok partili hayata geçisle ilgili girisimde bulunan Türkiye'de, gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sinavi ise 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle yasandi Ikinci Dünya Savasi sirasindaki ekonomik sikintilar, sonrasinda ise Avrupa'yi saran özgürlük rüzgarlarindan etkilenen bu süreçte iki partinin yaristigi genel seçimler, daha sonra gelisen çok partili sürecin ilk adimi oldu Bu ilk seçimlerde CHP 397, Demokrat Parti 61, bagimsizlar ise 7 milletvekilligi kazandi.

20 Temmuz 2021 Salı   11:02:18

 1  2  ...  27  28  29  ...  39  40