Kurbanlik Için Gelen Vatandasa Çorba Belediyeden

İçel’in merkez Akdeniz ilçe Belediyesi, ilçede kurulan kurban satis ve kesim yerlerine gelen vatandaslara ücretsiz çorba dagitti. Belediye Baskani Mustafa Gültak da Gündogdu Mahallesi’nde vatandaslarin bayramini kutlarken, isteyen vatandaslara çorba ikrami yapti.

Kurbanlik Için Gelen Vatandasa Çorba Belediyeden
Akdeniz Belediyesi, ilçede 30 kurban kesim yeri ile 3 satis noktasi olusturdu. Vatandaslara hijyenik bir ortamda satis ve kesim yeri imkani saglayan belediye, ayrica sabahin erken saatlerinde gelen vatandaslara çorba ikraminda bulundu. Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak da, AK Parti İçel Il Baskani Cesim Ercik ile birlikte Gündogdu Mahallesi’nde bulunan kurban satis ve kesim yerini ziyaret ederek, vatandaslarla bulustu. Kurban ibadetlerini yerine getirmek için gelen vatandaslarin bayramini kutlayan Gültak, isteyen vatandaslara da çorba ikraminda bulundu. Bazi vatandaslar adina kurban pazarligi da yapan Gültak, tüm Islam aleminin Kurban Bayramini kutladi.

"Bir yandan kurban satis hizmetini devam ettiriyoruz bir yandan da çorba dagitiyoruz"

Ziyaret sonrasi gazetecilere açiklamalarda bulanan Baskan Gültak, sabah bayram namazindan sonra Akdeniz’in farkli noktalarinda vatandaslarla bulusup, bayramlastiklarini söyledi.

Gündogdu Mahallesi’ni de özellikle ziyaret ettiklerini kaydeden Gültak, "Burada 4 tane kesim ünitemiz var. Burada ücretsiz kesim yapiyoruz. Ayrica bayram namazlarini kilan tüm vatandaslarimiza da sabah itibariyla da çorbalarini dagitmaya basladik. Bir yandan kurban satis hizmetini devam ettiriyoruz bir yandan da çorbalarini dagitiyoruz. Pandemiden dolayi ayri ayri noktalarda 10 ile 15’erli sekilde vatandaslarimizi aliyoruz. Hem dini vecibelerine uygun hem saglik ortaminda hem hijyenik sekilde kesimleri yapmaktayiz. Ayrica doga dostu posetlere kesilen hayvanlari da yerlestirerek vatandaslarimiza teslim ediyoruz. Kurban bayraminda herkesin en büyük sorunu hayvani nerede kestirecegim, nasil kestirecegim, zamanim kalacak mi gibi sorunlari da bu sekilde halletmis oluyoruz. Önemli olan bugünde vatandasimiz tertemiz bir sekilde hizmet alarak hayvanlarini kestirip evlerine gidiyorlar" dedi.

Ilçede 3 noktada satis, 30 noktada kesim yeri bulundugunu hatirlatan Gültak, "Bu bayram tüm insanligimiza baris, hosgörü ve kardeslik getirsin diyorum. Özellikle basimiza musallat olmus olan pandemiyi de bir an önce hep birlikte anlatacagiz insallah. Buradan asisini olmamis olan tüm vatandaslarimiza da asilarini olmalarini talep ediyoruz. Çünkü bu hastalikla mücadelenin en önemli ayagi asidir. Bizler asilarimizi olduk, sizlerde asilarinizi olursaniz bir daha ki bayramlara ayrismadan, ayrilmadan, ellerimizi öperek, sarilarak, kendi örf ve adetlerimize uygun bir sekilde bayramlasacagiz. Basta Akdeniz olmak üzere İçel’imizin, tüm Türkiye’mizin, Islam aleminin bayramini kutluyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA