'Marmara'nin Sirin Kenti' Yalova Dogal Güzellikleriyle Ilgi Görüyor

Yalova, sifali sulari, masmavi denize sahip kiyilari, selaleleri, kamp ve mesire alanlariyla normallesme sürecinde tatillerini doga ile iç içe geçirmek isteyenleri agirliyor Kamp alani isletmecisi Ahmet Aydin: 'Sadece pandemiden degil, gürültüden de kaçabileceginiz bir yer burasi. Insanin bir nevi asisi doga. Kendinizi burada resetliyorsunuz'

SITKI YILDIZ - Sifali sulari, dogal güzellikleri ve masmavi denize sahip kiyilariyla "Marmara'nin sirin kenti" Yalova, tatilini dogayla iç içe geçirmek isteyenlere alternatifler sunuyor.

Marmara Denizi'ne 123 kilometre kiyisi bulunan Yalova, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gevsetilmesiyle dogaseverlerin günübirlik ya da uzun süreli tatil için tercih ettigi önemli adreslerden biri haline geldi.

Birçok plaji, sifali termal kaplicalari, yemyesil örtü içinde mesire ve kamp alanlarina sahip kent, her yil oldugu gibi bu yaz mevsiminde de çok sayida yerli ve yabanci turisti agirliyor.

Çinarcik ilçesi Tesvikiye beldesinde yer alan Erikli ve Delmece yaylalari, Çifte Selale ve dipsiz göl de yogun ilgi görüyor.

Beldede 2016'dan bu yana kamp alani isleten Ahmet Aydin, AA muhabirine, hayalindeki isi yaptigini söyledi.

Özelikle doga turizminin son birkaç yildir daha fazla deger gördügünü, yogun talepleri karsilamaya çalistiklarini anlatan Aydin, söyle konustu:

"Pandemi kötü bir dönem olsa da bize yaradi diyebilirim. Duyulduktan sonra talepler artti. Kamp alaninda hiç beton kullanmadik. Dogayi ve insanlari sevdigim için bu sektörü seçtim. Istanbul gibi trafigin, curcunanin içinden kurtulduguma çok sevindim. Sadece pandemiden degil gürültüden de kaçabileceginiz bir yer burasi. Insanin bir nevi asisi doga. Kendinizi burada resetliyorsunuz. Yabanci turistler disinda Istanbul ve Bursa agirlikli çok sayida misafirimiz oluyor."

- "Bekledigimizden çok daha iyi bulduk, muhtesem bir yer"

Yalova'nin dogal güzelliklerinde tatillerini geçiren ziyaretçilerden Erol Sözkesen, 5 yildir yaz dönemlerinde ailesiyle kamp yaptigini dile getirdi.

Kamp için en begendikleri yerin Tesvikiye oldugunu vurgulayan Sözkesen, "Hepimiz yaklasik 1,5 yildir evde kaldik. Insanlar bir yerlere kaçamadi. Simdi pandeminin serbestlige girmesiyle insanlar özgürlügüne kavustu. Ben de ailemi alarak tekrar kamp yapmaya geldim." dedi.

Ankara'da bir seyahat acentesinin yetkilisi olan Yigit Hacioglu ise Türkiye'de yeni lokasyonlari arastirdiklarini aktardi.

Arastirmalari sonucu Tesvikiye'yi görmeye geldiklerini kaydeden Hacioglu, "Bekledigimizden çok daha iyi bulduk, muhtesem bir yer. Insanlari buraya getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ailesiyle kamp yapan 9 yasindaki Nazli Kiraz, özellikle gece çadirda uyumanin, kus civiltilariyla uyanmanin büyük keyif verdigini belirtti.

14 yasindaki Açelya Zeynep Kiraz da "Gerçekten çok huzurlu, burayi çok sevdim. Herkese de tavsiye ederim. Kuslarin civiltisi, selalelerin akisi ve geceleri özellikle çok güzel bir yer." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA