Kovid-19 Nöbetindeki Saglik Çalisanlarinin Buruk Ama Umutlu Bayrami

Ankara Sehir Hastanesi Kovid19 yogun bakim servisinde görev yapan Doktor Mehmet Eren Yüksel: 'Bayramda Kovid19 geçiren hastalarimizi tedavi etmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Tatil yapmiyoruz, hastalarimizin yaninda olacagiz. Onlar iyilesirse bizim için en büyük bayram olacak' Doktor Önder Özen: 'Yogun bakim doluluk oraninda hafif bir azalma oldu ama bu bir gösterge degil, hala tüm odalarimiz dolu. Lütfen rehavete kapilmayalim. Daha güzel bayramlari yasayalim dilerim' Yogun bakim hemsiresi Seyma Abacioglu: 'Asilamadan dolayi hasta sayimiz biraz azalmis durumda. Bu sekilde devam etmesini diliyorum. Tüm vatandaslari asilarini olmaya davet ediyorum. Insallah bu sevdiklerimizden ayri geçirdigimiz son bayram olur'

BURCU ÇALIK - Kovid-19 sebebiyle bu yil da Kurban Bayrami'ni sevdiklerinden uzakta, yogun bakim servisinde nöbette geçiren saglik çalisanlari, asi ile toplumsal bagisikliga ulasilacagi ve salginin son bulacagi günlerin umudunu tasiyor.

Ankara Sehir Hastanesinde, Kovid-19 hastalarinin tedavi gördügü yogun bakim servisinde görev yapan doktor ve hemsireler, birçok meslektasi gibi bu yil da Kurban Bayrami'ni sevdiklerinden uzakta, sifa vermek için çabaladiklari hastalarinin yani basinda geçiriyor.

Yogun bakim servisindeki zorlu nöbetleri esnasinda, AA ekibinin görüntüledigi saglik çalisanlari, en büyük umutlarinin asilamayla toplumsal bagisikliga erisilmesi ve salginin son bulmasi oldugunu vurguladi.

Ankara Sehir Hastanesi Kovid-19 yogun bakim servisinde görev yapan Doktor Mehmet Eren Yüksel, "Bayramda Kovid-19 geçiren hastalarimizi tedavi etmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Bayramda tatil yapmiyoruz, hastalarimizin yaninda olacagiz. Eger hastalarimiz iyilesirse bizim için en büyük bayram olacak." dedi.

- "En büyük umudum 2021'de salginin bitmesi"

Yogun bakim servisinde tedavi gören yakinlarini göremeyen herkesin içini ferah tutmasini, onlara çok iyi baktiklarini vurgulayan Yüksel, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bizim tek istegimiz tüm vatandaslarin bir an evvel asilarini olmalari. Geçen yila göre, Kovid-19'lu enfekte hasta sayilarina baktigimizda, bu yil asilanma ile düsüs yasandi. Yani asi ise yariyor. En büyük umudum, gelecek sene Kovid-19 degil baska konular hakkinda konusabilmemiz, salginin 2021'de bitmesi."

Doktor Yüksel, toplumsal bagisikligin saglanmasiyla insanlarin da sevdiklerine doya doya sarilabilecegine isaret ederek, "Herkesin içi rahat olsun. Türkiye Cumhuriyeti güçlü, devletimizin bize sagladigi imkanlar sayesinde hastalarimiza en iyi sekilde bakiyoruz." açiklamasinda bulundu.

- "Sevdiklerimizle görüsemedigimiz bayramlar bir daha yasanmasin"

Yogun bakim servisinde hala mücadelenin sürdügüne isaret eden Doktor Önder Özen de "Temennimiz, insanlarin bayram sürecinde birbiriyle temasinin artmamasi ve bir an evvel asilarini olmalari." seklinde konustu.

Üç çocugunun bulundugunu, esinin de doktor oldugunu ve bu sebeple ailelerinden uzak kalmalari gereken süreçleri yasadiklarini anlatan Özen, "Yogun bakim doluluk oraninda hafif bir azalma oldu ama bu bir gösterge degil, hala tüm odalarimiz dolu. Lütfen rehavete kapilmayalim. Sevdiklerimizle görüsemedigimiz bayramlar bir daha yasanmasin, daha güzel bayramlari yasayalim dilerim." ifadelerini kullandi.

- "Tüm vatandaslari asilarini olmaya davet ediyorum"

Yogun bakim hemsiresi Seyma Abacioglu da 6 aydir Kovid-19 biriminde görev yaptigini anlatarak, "Biz bu bayramda da çalisiyoruz. Asilamadan dolayi hasta sayimiz biraz azalmis durumda. Bu sekilde devam etmesini diliyorum. Tüm vatandaslari asilarini olmaya davet ediyorum. Insallah bu sevdiklerimizden ayri geçirdigimiz son bayram olur." temennisinde bulundu.

Bayramda Kovid-19 yogun bakim servisinde çalismaya devam edecegini dile getiren hemsire Ibrahim Emin Çelik, "Herkesin bireysel önlemlere dikkat etmesini rica ediyoruz. Su an çok büyük bir asama kat ettik, bundan geriye düsmememiz için daha dikkatli ve tedbirli olmasini diliyoruz. Umarim en kisa zamanda bu salgini atlatiriz." dedi.

Kaynak: AA