Amasyali Çiftçi, Annesinin Kabul Etmedigi Kuzu 'Kara Kiz'a Evladi Gibi Bakiyor

Kuzusuna bir bebek gibi ilgi gösteren, banyosunu yaptiran, disari çikarken de yaninda götüren Mustafa Koyuncu: 'Bana teklif edenler de oldu, 'sat bize' diye. Parayla, hiçbir sekilde bunun degerini ölçemem, çünkü bu çok farkli bir sey. Demek ki sevgi birçok seyi yaptiriyor. Anlatilmaz, yasanir'

CIHAN OKUR - Amasya'nin Suluova ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Koyuncu, annesinin kabul etmedigi ve henüz 15 günlükken beslemeye basladigi 5 aylik kuzusu "Kara Kiz"i bir an olsun yanindan ayirmiyor.

Ilçeye bagli Asagi Karasu köyünde yasayan ve ayni zamanda köyün muhtari da olan 46 yasindaki Koyuncu, bir arkadasinin ikiz dogum yapan koyunun bir kuzusunu kabul etmedigini gördü.

Annesinin beslemedigi yavru kuzunun durumuna üzülen Koyuncu, 15 günlük kuzuyu arkadasindan satin alarak evde biberonla beslemeye basladi.

"Kara Kiz" ismini verdigi kuzusuna bir bebek gibi ilgi gösteren, banyosunu yaptiran Koyuncu, kuzusunu disari çikarken de yaninda götürüyor.

Koyuncu, beraber otomobille gezdirdigi, alisveris yaptigi, tarlaya çalismaya beraber gittigi "Kara Kiz"i 3 evladindan ayirmiyor.

Koyuncu, AA muhabirine, Kara Kiz'in ailenin bir ferdi gibi görüldügünü söyledi.

Kendisinde çocukluk döneminden beri hayvan sevgisinin oldugunu ancak bu sevgisinin Kara Kiz ile katlandigina isaret eden Koyuncu, "Çocuklarimdan ayirmadim onu. Biberonla besledim, evde çocuklar gibi bezledim. Asagi yukari 1 ay evde baktik. Büyümeye baslayinca biberonu biraktik, inege emzirdik. Daha sonra onu da biraktik, süt kovasindan içmeye basladi." dedi.

Kuzusunun nereye giderse pesinden geldigini belirten Koyuncu, "Ben nereye o oraya. Tarlaya arabayla gidiyorum, kapiyi açtigim an arabanin içine atliyor. Açmazsam arabanin pesine kosuyor, geliyor. Tarla sulamamda, sebze toplamda hep bana eslik ediyor. Ailenin bir parçasi oldu, hiç ayrilmiyoruz." ifadesini kullandi.

- "Hiçbir sekilde bunun degerini ölçemem"

Baska koyunlari da oldugunu ama en çok Kara Kiz'i sevdigini dile getiren Koyuncu, sunlari kaydetti:

"Ben ölene, o da ölene kadar. Ne satmayi ne kesmeyi düsündüm. Bana teklif edenler de oldu, 'sat bize' diye. Parayla, hiçbir sekilde bunun degerini ölçemem, çünkü bu çok farkli bir sey. Demek ki sevgi birçok seyi yaptiriyor. Anlatilmaz, yasanir. Çevredekiler çok sasiriyor. Ben ne yersem, sofrada otururum aynisini veririm, o da yer. Ben kalktigim zaman da benimle beraber kalkiyor. Ben sadece sunu söylüyorum; yeryüzündeki bütün hayvanlar, Cenab-i Allah'in sessiz elçileridir. Sadece bunu söyleyebilirim."

Kaynak: AA