Kastamonu'da 'Kedi Dostu' Esnaf, Deposunda Can Dostlari Için Yuva Kurdu

Sokak kedileri için is yerinde bir köse olusturan Tansu Yesiltepe: 'Kedi yuvamiza 2021 yili içinde 120 kedi girisi oldu. Bunlarin içinde 5'ini kaybettik ama digerlerine saglikli sekilde baktik. 80'ini sahiplendirdik' 'Onlarin yaninda rahatliyorum. Stresli veya kizgin oldugumda yanlarina iniyorum, stresimi aliyorlar. Biri kafamda, biri kucagimda, biri kolumda rahatliyorum'

ÖZGÜR ALANTOR - Kastamonu'da esnaflik yapan Tansu Yesiltepe, dükkaninin deposunda bir köseyi sokak kedileri için yuvaya dönüstürdü.

Belediye Caddesi'nde esarp dükkani isleten Tansu Yesiltepe, bakima muhtaç sokak kedilerini is yerinde olusturdugu kösede rehabilite ediyor.

Su ve mama kaplariyla oyuncaklarin bulundugu bölümde, sevimli konuklarini agirlayan Yesiltepe, is stresini kedilerle oynayarak gideriyor.

Yesiltepe, AA muhabirine, aslen Ordulu oldugunu, bir magaza açarak 1,5 yil önce Kastamonu'ya yerlestigini söyledi.

Is yerinin etrafinda gezerken bakima muhtaç, hasta, hatta siddete maruz kalan kediler gördügünü ve bu durumun kendisini çok üzdügünü dile getiren Yesiltepe, "Bu konuda ne yapabilirim?" diye düsünmeye basladigini belirtti.

Bir süre sonra is yerinin alt katinda bulunan deponun 20 metrekarelik bölümünü kediler için ayirdigini anlatan Yesiltepe, "Paletlerle, haliyla döseyip kediler için sicak bir yuva haline getirdim. Her gün yanlarina geliyorum. Sabah, ögle ve aksam beslenmelerini takip ediyorum, bakimlarini yapiyorum. Hasta hayvanlarin tedavilerini yapmaya çalisiyorum. Iyilesen kedileri ücretsiz sahiplendiriyorum. Insanlardan Allah rizasi için kedilere bakmalarini istiyorum. Mevcut yavrulara da burasi sicak bir yuva oluyor." ifadelerini kullandi.

Kedilerin de yasama hakki oldugunu vurgulayan Yesiltepe, sunlari kaydetti:

"Onlarin yaninda rahatliyorum. Stresli veya kizgin oldugumda yanlarina iniyorum, stresimi aliyorlar. Biri kafamda, biri kucagimda, biri kolumda rahatliyorum. Kedi yuvamiza 2021 yili içinde 120 kedi girisi oldu. Bunlarin içinde 5'ini kaybettik ama digerlerine saglikli sekilde baktik. 80'ini sahiplendirdik. Sahiplendirdiklerimin de takibini yapiyorum. Bazilarini da kisirlastirdiktan sonra serbest birakiyorum. Su an 25 civarinda kedi var. Yeni gelen kediler için karantina bölümü ayirdim. Dogum yapanlar, hastalar ve yeni gelenleri karantina bölgesine aliyorum. Saglik sorunlari yoksa bir süre sonra digerlerinin yanina birakiyorum."

Kaynak: AA