Gürkan, Kibris'ta Coskuyla Karsilandi

20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami’na katilmak üzere Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetine giden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, adada bulunan Malatyali Dernekler ve ögrenciler tarafindan büyük bir cosku ile karsilandi.

Gürkan, Kibris'ta Coskuyla Karsilandi
Gürkan, gösterilen yakin ilgi ve coskulu karsilamadan dolayi hemsehrilerine tesekkür etti.

Adada yasayan Malatyalilar Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a konaklayacagi otele kadar olusturduklari konvoylarla eslik ederek sevgi gösterisinde bulundular.

20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami öncesinde Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetine giden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kibris’ta birçok ziyaret de gerçeklestirdi. Gerçeklesen ziyaretlerin bazilarina Türkiye Belediyeler Birligi Baskani ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile diger Belediye Baskanlari da eslik etti. Baskan Gürkan ve beraberindekiler tarafindan Kibris Belediyeler Birligi Baskani Mahmut Özçinar, Lefkose Belediye Baskani Mehmet Hamamci ile Gönyeli Belediye Baskani Ahmet Benli ziyaret edildi.

Kibris’ta çok güzel ve coskulu bir sekilde karsilandiklarini belirten Baskan Gürkan, “20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami etkinliklerine katilmak üzere buradayiz. Kibris’a geldigimiz andan itibaren hem Kibrisli vatandaslarimiz hem de burada yasayan Malatyali hemsehrilerimizin yogun ilgisiyle karsilastik. Kibris halki zamaninda çok büyük zulümler ve eziyetler çekti. Temennimiz böyle acilarin ve zulümlerin bir daha yasanmamasidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halki olarak her zaman Kibris Türkleri’nin yaninda olduk ve yaninda olmaya devam edecegiz. Anadolu ve Türk insaninda Kibris’in yeri farklidir. Daha müreffeh, daha çagdas bir Kibris için hep birlikte gayret gösterecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Gürkan ziyaretleri sirasinda Kibris Belediyeler Birligi Baskani Mahmut Özçinar, Lefkose Belediye Baskani Mehmet Hamamci ile Gönyeli Belediye Baskani Ahmet Benli’ye Malatya kayisisi hediye etti.

Malatya standina yogun ilgi

Bu arada, Kibris Baris Harekati’nin 47. yil dönümü, Uluslararasi Kuzey Kibris Kültür ve Spor Festivali çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Düzenlenen etkinlikler kapsaminda Türkiye’nin dört bir yanindan gelen belediyelerin de katilimi ile tanitim amaçli stantlar açildi.

Malatya Büyüksehir Belediyesi düzenlenen etkinlikler çerçevesinde açmis oldugu stantla ilgi odagi oldu. Malatya tarihi, kültürü ve yemeklerinin tanitildigi Malatya standi açildigi andan itibaren vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti. Diger stantlardan ayri olarak tarihi bir kimlikle düzenlenen Malatya standinda, Malatya surlari, Kent Müzesi, Malatya Kültürü ve Malatya kayisisi basta olmak üzere Malatya’nin birçok yöresel lezzetinin tanitildigi ve ikram edildigi stant adeta dolup tasti.

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan stantta 1974 yilindan buyana Kibris’ta çekilmis olan resim sergisi en dikkat çeken bölümlerden birini olusturuyor.
Kaynak: İHA