Tekerlekli Sandalye Hayaline Kavusan Engelli Erdem'in Yüzü Bayramda Güldü

Düzce Iyilik Sevdalilari ve Yardimlasma Dernegi destegiyle akülü aracina kavusan bedensel engelli Erdem Albayrak, çifte bayram yasiyor Dernek Baskani Resit Kurt: 'Bir çocugun evde hapis olmasi, hiç istemedigimiz bir sey. Erdem, artik arkadaslariyla disariya çikip akülü arabasiyla dolasabilecek'

ÖMER ÜRER - Düzce'de yasayan bedensel engelli Erdem Albayrak, Iyilik Sevdalilari ve Yardimlasma Dernegi sayesinde kavustugu akülü araciyla Kurban Bayrami'nda rahatça dolasip büyüklerinden harçlik toplayacak olmanin sevincini yasiyor.

Kaynasli ilçesine bagli Üçköprü Köyünde oturan 16 yasindaki Erdem Albayrak, ikiz kardesiyle dogum sirasinda oksijensiz kalmasi sonucu yüzde 96 bedensel engelli dünyaya geldi.

Kisa süre sonra kardesinin vefat etmesiyle yalniz kalan ve yasi büyüdükçe çok amaçli tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan Albayrak, bu istegini çevresindekilere anlatti.

Ailesinin maddi durumu iyi olmadigi için hayaline kavusamayan Albayrak'a, Düzce Iyilik Sevdalilari ve Yardimlasma Dernegi araciligiyla çok amaçli tekerlekli sandalye hediye edildi.

Aracina kavusan Erdem, Kurban Bayrami'ni gezerek kutlamanin mutlulugunu yasiyor.

- "Çocuk gülerse dünya güler"

Dernek Baskani Resit Kurt, AA muhabirine, Erdem'i sevindirmek, hayaline kavusturmak istediklerini belirterek, "Ona en güzel hediyeyi verdik. Erdem mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Bir çocugun evde hapis olmasi, hiç istemedigimiz bir sey. Erdem, artik arkadaslariyla disariya çikip akülü arabasiyla dolasabilecek." diye konustu.

Amaçlarinin Erdem'in yüzünü bir nebze de olsa güldürmek oldugunu vurgulayan Kurt, söyle devam etti:

"Bütün bagisçilarimiza tesekkür ediyorum, onlar sayesinde güzel isler yapiyoruz. Erdem'e, 'Akülü arabanla bayramda ne yapacaksin?' dedim. O da bana, 'Agabey seker toplayacagim, büyüklerimden bayram harçligi alacagim. Topladigim harçliklarla kendime telefon ve tablet almayi düsünüyorum.' dedi. Arkadaslarimizi mutlu etmek bize yetiyor. 'Çocuk gülerse dünya güler' sloganimiz var. Bagisçilarimizin destekleriyle biz de daha çok insana yardim edebiliyoruz. Bu da bizim için gurur verici."

Bedensel engelli Albayrak da tekerlekli sandalyesine kavusmanin mutlulugunu yasadigini dile getirerek, "Seker toplayacagim, sokakta gezecegim, harçlik toplayacagim." dedi.
Kaynak: AA